• Použite práve teraz zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Použite zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke

Pinzeta: Ako na profesionálnu úpravu obočia doma krok za krokom

Väčšina z nás si uvedomuje, akú dôležitú úlohu zohráva dobre upravené obočie vo vzhľade našej tváre. Správne tvarované obočie dokáže nielen podčiarknuť krásu očí, ale aj výrazne ovplyvniť celkový dojem z tváre. Mnoho ľudí sa preto obracia na profesionálov, avšak nie je vždy nutné utrácať peniaze za salónové služby. S trochou praxe a so správnou pinzetou môžete dosiahnuť rovnaký efekt aj v pohodlí domova. V tomto článku vám poradíme, ako na profesionálnu úpravu obočia pomocou pinzety, a to krok za krokom.

 

 

Prečo si trhať obočie?

Trhanie obočia je zásadný krok na dosiahnutie upraveného a harmonického vzhľadu tváre. Správne tvarované obočie dokáže zdôrazniť oči, vyvážiť rysy tváre a dokonca opticky omladiť. Okrem estetického hľadiska vám pravidelná úprava obočia pomôže udržať ho čisté, bez prebytočných chĺpkov, ktoré môžu narušiť celkový dojem.

 

Ako často si trhať obočie?

Frekvencia úpravy obočia závisí od rýchlosti rastu chĺpkov a vašich osobných preferencií. Väčšina ľudí si obočie upravuje raz za 1 až 2 týždne. To je ideálny časový rámec, aby obočie zostalo upravené, ale pritom nevznikali neprirodzené medzery. Pokiaľ máte rýchlo rastúce chĺpky, môžete vykonávať ľahké každodenné úpravy, kedy jednotlivé prebytočné chĺpky odstránite.

 

 

Ako vybrať správnu pinzetu?

Výber správnej pinzety je kľúčovým krokom pre úspešnú úpravu obočia. Zle zvolená pinzeta môže spôsobiť bolestivejšie trhanie, lámanie chĺpkov alebo neefektívnu prácu. Ideálna pinzeta by mala spĺňať niekoľko kritérií. Čo by mala správna pinzeta mať?

Pinzety so šikmými hrotmi sú najobľúbenejšie, pretože umožňujú precízne zachytenie jednotlivých chĺpkov a ich vytrhnutie pri koreni. Rovné hroty sa hodia na odstránenie dlhších alebo hustejších chĺpkov.

Hroty by mali byť dostatočne ostré, aby ľahko zachytili chĺpky, ale zároveň bezpečne tvarované, aby nedošlo k poškodeniu kože.

Pinzeta by mala mať povrch, ktorý sa nešmýka, čo zaistí lepšiu kontrolu pri trhaní.

Súčasne by pinzeta mala byť dostatočne pevná, ale pružná, aby vám umožnila vytrhávať chĺpky bez veľkého úsilia.

 

 

4 kroky domácej úpravy obočia

1. Pripravte obočie na úpravu

Než sa pustíte do samotného tvarovania, je dôležité obočie správne pripraviť. Správna príprava vám pomôže znížiť bolestivosť a zaistí presnejšie výsledky.

Než začnete pracovať s pinzetou, vždy sa uistite, že máte dokonale čistú pleť. Umývajte tvár jemným čistiacim prípravkom a potom si ho osušte. Dôležité je, aby vaša pleť bola bez mastnoty a nečistôt, čo uľahčí prácu s pinzetou a zároveň zabráni vzniku zápalov či infekcií. Obočie tiež môžete jemne utrieť odličovačom alebo pleťovou vodou bez alkoholu. Zistite, ako si dokonale vyčistiť pleť krok za krokom z pohodlia domova v našom článku.

Teplo pomáha otvoriť póry, čo robí vytrhávanie chĺpkov menej bolestivým, a preto môžete skúsiť použitie teplý uterák, ktorý si na tvár priložíte na niekoľko minút, alebo si jednoducho upravte obočie po teplej sprche, kedy sú póry prirodzene roztiahnuté.

 

2. Určite správny tvar svojho obočia

Ešte než začnete trhať, musíte vedieť, aký tvar obočia vám bude najlepšie sedieť. Každá tvár je iná, a preto je dôležité prispôsobiť tvar obočia svojmu typu tváre.

 

Tvar obočia podľa typu tváre

Okrúhla tvár – Snažte sa vytvoriť oblúk, ktorý opticky pretiahne tvár. Vyhnite sa príliš zaobleným tvarom, pretože tie môžu zvýrazniť guľatosť tváre.

Oválna tvár – Máte šťastie, tento tvar tváre je považovaný za ideálny a znesie takmer akýkoľvek tvar obočia. Najlepšie však vynikne mierny oblúk.

Hranatá tvár – Zvoľte jemnejší a zaoblenejší tvar obočia, ktorý vyváža ostré rysy čeľuste.

Podlhovastá tvár – Obočie by malo byť skôr rovné, aby opticky skrátilo tvár.

Srdcovitá tvár – Ideálna je jemne zakrivené obočie s mierne zvýrazneným oblúkom, ktoré vyváža široké čelo a špicatú bradu.

 

Stanovenie hlavných bodov obočia

Aby ste dosiahli prirodzený tvar, odporúčame využiť jednoduchú techniku, ktorá vám pomôže určiť, kde by malo obočie začínať, kde by mal byť jeho najvyšší bod a kde by malo končiť.

Začiatok obočia – Umiestnite ceruzku alebo štetec zvisle pozdĺž nosovej dierky. Tam, kde sa línia ceruzky pretne s obočím, by sa malo začínať.

Najvyšší bod oblúka – Ceruzku umiestnite od nosovej dierky šikmo cez stred oka. Bod, kde sa línia dotkne obočia, by mal byť najvyšším miestom oblúka.

Koniec obočia – Umiestnite ceruzku od nosovej dierky šikmo cez vonkajší kútik oka. Tam, kde sa ceruzka pretne s obočím, by sa malo končiť.

 

Predkreslenie tvaru obočia

Pokiaľ s tvarovaním obočia nemáte skúsenosti, je dobré si tvar najprv predkresliť pomocou špeciálnej ceruzky na obočie, čím zaistíte, že neodstránite viac chĺpkov, než je potrebné.

 

 

3. Teraz sa môžete pustiť do samotnej úpravy obočia

Keď už máte určený tvar a všetko pripravené, môžete sa pustiť do samotného trhania. Tento proces môže byť spočiatku časovo náročný, ale postupom času si vyviniete vlastnú techniku a zrýchlite. Aby bolo trhanie menej bolestivé a aby sa chĺpky po čase nezačali lámať, vždy ich vytrhávajte v smere ich rastu. Chyťte každý chĺpok blízko pri koreni, jemne zatiahnite a snažte sa o plynulý pohyb.

Začnite trhať chĺpky pod obočím, kde obvykle rastie najviac prebytočných chĺpkov. Vždy si dávajte pozor na to, aby ste nevytvorili príliš veľký oblúk. Horná línia obočia by mala zostať čo najviac prirodzená, preto ju upravujte len minimálne. Nikdy neodstraňujte príliš veľa chĺpkov naraz a často sa pozrite na svoju tvár z diaľky. To vám pomôže zaistiť, že obe obočie sú symetrické a prirodzené.

Aj keď sa snažíte o to, aby obe obočie vyzerali podobne, nesnažte sa o dokonalú symetriu. Obočie sú prirodzene trochu odlišné a prílišné snahy o ich zjednotenie môžu viesť k nadmernému trhaniu a neprirodzenému vzhľadu.

 

4. Starostlivosť po úprave obočia

Po úprave obočia je dôležité zaistiť, aby bola vaša pokožka aj chĺpky zdravé a zregenerované. Nasledujúce kroky vám pomôžu minimalizovať podráždenie a podporiť rast zdravého obočia.

Po dokončení úpravy obočia môžete pocítiť mierne podráždenie alebo začervenanie. Skvelým pomocníkom je aplikácia chladivého gélu s aloe vera alebo jemných hydratačných prípravkov. Pokiaľ máte sklony k citlivej pleti, môžete použiť aj harmančekový obklad, ktorý upokojí začervenanie.

Po vytrhaní chĺpkov sú póry otvorené a citlivé, a preto sa vyvarujte aplikácii make-upu či iných kozmetických prípravkov na obočie aspoň niekoľko hodín po úprave, aby nedošlo k upchatiu pórov a prípadnému vzniku vyrážok.

 

 

Časté chyby pri úprave obočia a ako sa im vyhnúť

Každý robí chyby, obzvlášť pokiaľ ide o tak jemnú prácu, ako je tvarovanie obočia. Tu sú niektoré najčastejšie chyby, ktorým by ste sa mali vyhnúť.

Jednou z najčastejších chýb je nadmerné trhanie obočia, čo vedie k veľmi tenkým líniám. Menej je často viac. Je lepšie trhať menej a postupne si tvar obočia prispôsobovať, než ho príliš stenčiť.

Trhanie obočia proti smeru rastu môže spôsobiť lámanie chĺpkov a ich následné zarastanie. Vždy trhajte v smere rastu, ako bolo uvedené vyššie.

Každá tvár je iná, a čo pristane jednej osobe, nemusí vyzerať dobre na inej. Pri úprave obočia berte do úvahy svoju tvár a jeho rysy.

 

Čo si z článku odniesť?

Úprava obočia pomocou pinzety v pohodlí domova môže byť jednoduchá, pokiaľ dodržujete správne kroky a techniky. Kvalitná príprava, výber vhodnej pinzety a dodržiavanie osvedčených postupov vám umožní dosiahnuť profesionálne výsledky bez nutnosti návštevy salónu. Pamätajte, že kľúčom k úspechu je nielen precízna práca, ale aj trpezlivosť – menej je niekedy viac a prirodzený vzhľad vždy pôsobí najlepšie.

S týmto návodom získate nielen dokonale upravené obočie, ale aj sebavedomie z toho, že ste zvládli úpravu sami z pohodlia domova. Nezabudnite sa starať o svoju pleť po každej úprave a pravidelne udržiavať tvar obočia, aby zostal vždy upravený a symetrický. Krásne tvarované obočie dokáže zvýrazniť rysy tváre a dodať vám ten správny look, po ktorom túžite.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.