Aké sú výhody manga?
Mango je nakrájané na tenké plátky a následne usušené bez šupky tak, aby si uchovávalo nielen svoju výraznú oranžovú farbu, šťavnatú chuť a dokonalú mäkkosť, ale aj všetky vitamíny a minerály, ako je to pri čerstvom ovocí. Sušené plátky manga poskytujú organizmu predovšetkým vďaka vitamínu C, E a betakaroténu jedinečné antioxidačné účinky na podporu správneho fungovania imunitného systému a celkové zdravie.
Sušené mango okrem fruktózy obsahuje aj prirodzene sa vyskytujúce sacharidy, ktoré sa rýchlo vstrebávajú do krvi a poskytujú perfektný zdroj energie. Mäkké a tenké plátky manga sú rovnako bohaté na vlákninu podporujúcu správnu funkciu tráviaceho systému aj pravidelnosť stolice. Vápnik, horčík aj draslík nachádzajúci sa v mangu posilňujú kosti a zuby, podporujú svalovú relaxáciu a podieľajú sa na zdraví kardiovaskulárneho systému.
Mango pochádza z exotického Thajska, kde ho získavame výhradne od starostlivo vybraných pestovateľov, ktorí dbajú na dodržiavanie tých najvyšších štandardov kvality a udržateľnosti. Dôkladné kontrolné požiadavky tak sušenému mangu zaisťujú jedinečnú čerstvosť, neodolateľnú chuť i vysokú nutričnú hodnotu v každom súste.