Aké sú výhody datlí?
Datle sú vykôstkované a usušené v optimálnej zrelosti tak, aby si uchovávali nielen svoju dokonalú zlatohnedú farbu a príjemne sladkú orieškovú chuť, ale aj všetky vitamíny a minerály, ako je to pri čerstvom ovocí. Datle deglet nour obsahujú prirodzene sa vysyktujúcu aminokyselinu tryptofán, ktorá podporuje produkciu melatonínu, teda hormónu pre dobrú náladu aj pokojný spánok. S vysokým množstvom draslíka umožňujú vyrovnávať účinky sodíka v tele, čo prispieva k zdraviu kardiovaskulárneho systému.
Sušené datle obsahujú prirodzene sa vyskytujúce sacharidy, ktoré sa rýchlo vstrebávajú do krvi a poskytujú perfektný zdroj energie na niekoľko hodín. Datle so svojim charakteristickým oválnym tvarom a jemne chrumkavou, avšak zároveň mäkkou štruktúrou, sú nielen lahodnou pochúťkou, ale taktiež prospievajú tráveniu a to vďaka obsahu nerozpustnej vlákniny. Okrem toho horčík a meď podporujú imunitný systém aj udržanie zdravých kostí a zubov.
Datle pochádza z rozmanitého Tuniska, kde ich získavame výhradne od starostlivo vybraných pestovateľov, ktorí dbajú na dodržiavanie tých najvyšších štandardov kvality a udržateľnosti. Dôkladné kontrolné požiadavky tak sušeným datliam zaisťujú jedinečnú čerstvosť, neodolateľnú chuť i vysokú nutričnú hodnotu v každom súste.