• Práve teraz máme zľavy na všetko + darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme zľavy na všetko + darček

TOP produkty na rýchlejší rast vlasov

Túžite po krásnych a dlhých vlasoch, ale neviete, ako na to? V tomto článku vám predstavíme tie najlepšie kozmetické prípravky a doplnky stravy, ktoré naozaj fungujú a pomôžu vám k rýchlejšiemu rastu vlasov. Vstúpte do letnej sezóny s vlasmi, po ktorých ste vždy túžili. Pokiaľ chcete zistiť, ako podporiť rast vlasov pomocou TOP prírodnej kozmetiky a doplnkov stravy a chcete sa dozvedieť o babských radách pre rýchlejší rast vlasov v pohodlí domova, pokračujte v čítaní článku a získajte vlasy, po ktorých ste vždy túžili.

 

Fáza rastu vlasov

Rast vlasov sa deje v troch fázach, a to konkrétne vo fáze aktívneho rastu vlasov alebo anagénnej fáze, ktorá trvá 2-6 rokov. V tejto fáze rastú vlasy najrýchlejšie. Ďalšou fázou je katagénna fáza, ktorá je prechodná a trvá približne 2-3 týždne, vlasy prestávajú rásť a pripravujú sa na vypadnutie. Pokojová alebo telogénna fáza trvá 3-4 mesiace, pričom vlasy vypadávajú a následne sa celý proces zopakuje.

 

Ako dlho rastie 1cm vlasov?

Priemerná rýchlosť rastu vlasov je cca 1 cm za mesiac. To znamená, že za rok vám vlasy narastú o 12-15 cm. Existujú však aj ľudia, ktorým vlasy rastú rýchlejšie (až 2 cm za mesiac) a pomalšie (0,5 cm za mesiac).

 

Čo spomaľuje rast vlasov?

-hormonálna nerovnováha

-nedostatok spánku

-stres

-infekcie a choroby

-alkohol

-fajčenie

-nadmerná tepelná úprava s nedostatočnou ochranou vlasov

-nekvalitné produkty

 

 

 

Čo jesť, aby rástli vlasy?

Zdravé a silné vlasy sú snom mnohých z nás. Okrem správnej starostlivosti hrá v ich raste dôležitú úlohu aj strava. Zaradením správnych potravín do jedálnička môžete podporiť rast vlasov a dosiahnuť hustú a hebkú hrivu. Medzi potraviny, ktoré by ste mali zaradiť do svojho jedálnička, patria:

Špenát je dôležitý na transport kyslíka do vlasových folikulov a je tak nevyhnutný pre ich rast. Navyše obsahuje vitamín A, ktorý podporuje produkciu kožného mazu a hydratuje pokožku hlavy.

Bobuľovité ovocie obsahuje vitamín C, ktorý je silný antioxidant, ktorý chráni vlasy pred poškodením a pomáha vstrebávať železo nevyhnutné na rast vlasov.

Batáty sú zdrojom betakaroténu pôsobiaceho priaznivo na zdravie pokožky hlavy a vlasov.

Avokádo je bohaté na mononenasýtené a polynenasýtené tuky, ktoré sú dôležité pre zdravie pokožky hlavy a vlasov, hydratáciu pokožky hlavy a zabraňujú vysychaniu a lámaniu vlasov.

Orechy a semienka obsahujú vitamíny E, B a biotín, ktoré sú dôležité pre zdravý rast vlasov a prevenciu ich lámania a vypadávania.

Losos je jedným z mála potravín, ktoré prirodzene obsahujú vitamín D, ktorý je dôležitý pre zdravie pokožky hlavy a môže podporovať rast vlasov. Navyše je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín, ktoré posilňujú vlasové folikuly, podporujú krvný obeh a znižujú zápal pokožky hlavy.

Vajcia sú jedným z najdôležitejších zdrojov biotínu v potrave, ktorý je dôležitý pre zdravie vlasov. Navyše obsahujú dostatok bielkovín, ktoré pôsobia ako stavebné kamene vlasov a sú tak nevyhnutné na ich rast a silu.

Fazuľa je rastlinným zdrojom bielkovín a je bohatá na zinok, ktorý pomáha obnovovať vlasy.

 

Ako ešte podporiť rast vlasov?

Okrem správnych potravín je vhodné podporiť rast vlasov aj vhodnými kozmetickými produktmi a doplnkami stravy. Nechajte sa inšpirovať výberom produktov pre rýchlejší rast a skvalitnenie vlasov a vyberte si zo širokej ponuky prírodných produktov svojho favorita.

 

Tipy na kozmetické produkty

Používaním správnych kozmetických produktov na podporu rastu vlasov znížite ich vypadávanie, zvýšite objem a hustotu vlasov a zlepšíte zdravie pokožky hlavy. Ktoré produkty na podporu rastu vlasov vyskúšať?

 

Šampóny na rýchlejší rast vlasov

Pokiaľ skutočne túžite po dlhých vlasoch, mali by ste vedieť, že najprv musíte svojim vlasom poskytnúť kvalitnú starostlivosť. Ako na to? Používajte prírodné šampóny, ktoré vaše vlasy uzdravia, dodajú im potrebnú výživu a podporia ich rast. Šampón na podporu rastu vlasov s aktívnou látkou HotFlux, ktorý stimuluje vlasové folikuly a postará sa aj o vašu pokožku hlavy, ktorú zbaví všetkých nečistôt a tým vás zbaví nepríjemného svrbenia a podráždenia. Pokiaľ  teda máte nekvalitné a slabé vlasy, ktoré potrebujú posilniť a podporiť rast, použite šampón na podporu rastu vlasov v niektorej z ovocných príchutí.

Vedeli ste, že kolagén môžete dodávať telu nielen prostredníctvom doplnkov stravy, ale aj pomocou kozmetických produktov? Pokiaľ túžite po extra starostlivosti o vaše vlasy vyskúšajte šampón s kolagénom, ktorý okrem aktívnej látky hotflux obsahuje aj kolagén, ktorý na seba dokáže viazať vodu a vašim vlasom dodá hladkosť, pružnosť a pevnosť.

Oba šampóny majú schopnosť vaše vlasy posilniť, skvalitniť a dodať im potrebnú starostlivosť, preto záleží čisto na vás, ktorý zo šampónov zaradíte do svojej rutiny v starostlivosti o vlasy.

 

Hair booster

Ak chcete podporiť účinky šampónov na podporu rastu vlasov alebo pokiaľ preferujete pred klasickými šampónmi účinné produkty v spreji, vyskúšajte naše bezoplachové sérum Hair booster na podporu rastu vlasov, ktoré sa stalo výhercom v kategórii THE BEST HAIR CARE PRODUCT, pretože rovnako ako šampóny obsahuje aktívny lát HotFlux, ktorá podporuje prekrvenie vlasovej pokožky a prirodzený vlasový rast.

Sérum aplikujte priamo na pokožku hlavy až ku korienkom na umyté vlasy a zapracujte jemnou masážou pomocou brušiek prstov. Množstvo séra zvoľte podľa hustoty a typu vašich vlasov.

 

 

Tipy na doplnky stravy

Možno ste si mysleli, že na zrýchlenie rastu vlasov bude dostačujúca iba kozmetická starostlivosť, ale ak túžite po vytúženej dlhej hrive, je dôležité telu dodať všetky potrebné vitamíny a minerály na podporu rastu vlasov. Aký doplnok stravy si zvoliť? Prečítajte si naše odporúčania na doplnky stravy pre podporu rastu vlasov a rozhodnite sa, ktorý je pre vás ten najvhodnejší. Všetky produkty sú vo vysokej prírodnej kvalite a líšia sa najmä v chuti a spôsobe používania.

 

Výživa pre vlasy, nechty aj pleť vo forme klasických kapsúl

Pokiaľ vám vyhovuje užívanie klasických kapsúl bez príchute, štyridsaťdňová kúra s 80 kapsulami pre vaše vlasy, nechty aj pleť je pre vás to pravé. Kapsule sú právom už 6 rokov našim bestsellerom. Pýtate sa, prečo? Pretože obsahujú 100 mg hydrolyzovaného kolagénu a ďalších 18 aktívnych látok v každej dennej dávke vrátane kyseliny hyalurónovej a biotínu, ktoré dodávajú vašim vlasom, pokožke aj nechtom všetky potrebné vitamíny a minerály, urýchľujú rast vlasov a poradia si aj s rozstrapkanými končekmi alebo vlasmi zničenými zlou úpravou . Pre maximálny účinok užívajte 2 kapsule denne - 1 ráno a 1 večer.

Mysleli sme aj na mužov, ktorých iste poteší, že na základe kapsúl pre vlasy, nechty a pleť sme vyvinuli špeciálny doplnok stravy VENIRA hair & beard booster pre mužov, ktorý sa postará o prirodzenú podporu rastu mužských vlasov, fúzov i nechtov, udrží ich kvalitu a zmierni aj lámanie a vypadávanie vlasov.

 

Jahodové gumové medvedíky pre vlasy, nechty a pleť

V prípade, že preferujete skôr ochutené doplnky stravy a radi maškrtíte, odporúčame vám jahodové gumové medvedíky s obsahom kolagénu a ďalších 13 aktívnych látok, ktoré vám pomôžu s pomaly rastúcimi, jemnými, lámavými alebo rednúcimi vlasmi, ochabnutou pleťou bez života, drobnými nedokonalosťami slabými nechtami so sklonmi k lámaniu či štiepeniu.

Tehotenstvo, pôrod a dojčenie môže spôsobovať spomalenie rastu vlasov a ich nadmerné vypadávanie, a preto je skvelou správou, že medvedíky môžu užívať aj tehotné a dojčiace mamičky a dokonca aj deti od 6 rokov. Pre maximálny účinok užívajte každý deň užívajte dvoch medvedíkov kedykoľvek počas dňa.

 

Cmúľavé srdcia na vlasy, nechty a pleť

Nevyhovujú vám kapsule bez príchute a zároveň neholdujete gumovým cukríkom? Nebojte, mysleli sme aj na vás. Cukríky s príchuťou maliny, marhule alebo pomaranča sú presne pre vás. Jedná sa o cmúľacie cukríky obsahujúce 100 mg hydrolyzovaného kolagénu a ďalších 11 aktívnych látok, ktoré napomáhajú zaceľovať poškodené a rozstrapkané končeky, urýchľujú rast vlasov, pomáhajú redukovať vrásky a jemné linky pleti, pretože podporujú prirodzenú produkciu kolagénu a elastínu v tele a zabránia .

Všetky spomínané doplnky stravy sú prírodné, kvalitné a vašim vlasom dodajú potrebnú výživu a pomôžu tak k ich zdraviu a rýchlejšiemu rastu. Záleží čisto na vás, akú formu užívania a príchute preferujete.

 

 

Kolagénové drinky

Kolagénové drinky sú pre všetkých, ktorí nepreferujú prehĺtanie kapsúl, nemajú radi ochutené cukríky a radšej svojmu telu doprajú všetky živiny prostredníctvom nápoja. Prečo by ste mali užívať kolagén? Pretože dodá kvalitu vlasom, nechtom, pokožke, zlepší stav kĺbov, šliach aj chrupaviek, podporí imunitný systém, pomôže znížiť hladinu zlého cholesterolu v tele, podporuje zdravé zažívanie a podieľa sa na celkovej regenerácii organizmu. A výhodou je, že si môžete vybrať z vegánskeho, bravčového alebo morského kolagénu a tiež z kolagénu ochuteného, z ktorého si pripravíte osviežujúci nápoj alebo z kolagénu bez príchute, ktorý môžete primiešať do svojich obľúbených jedál a nápojov.

Pokiaľ sa chcete o kolagéne dozvedieť viac, prečítajte si náš článok o kolagéne bez príchute a tipoch, ako ho užívať alebo sa pozrite na článok zameraný špeciálne na morský kolagén a spoznajte výhody tohto pokladu z hlbín mora.

 

Biotín

V prípade, že vás trápi nadmerné vypadávanie vlasov, vášmu účesu chýba objem, potrebujete vlasy posilniť od korienkov až ku končekom a posilniť tak ich rast, vyskúšajte D-biotín, ktorý podporuje produkciu keratínu vo vlasoch a podieľa sa na udržaní zdravých vlasov a pokožky. D-biotín je známy aj ako vitamín B7, ktorý si telo si ho nedokáže vyrobiť samo a treba mu ho dodávať. Biotín je v určitom množstve obsiahnutý vo všetkých vyššie spomenutých doplnkoch stravy na vlasy, ale ak sa chcete zamerať čisto na doplnenie samotného vitamínu B7, siahnite po kapsulách s obsahom 0,3 mg D-biotínu v jednej dennej dávke.

 

Zinok

Zdravé vlasy potrebujú aj zinok. Ten je obsiahnutý vo všetkých produktoch spomínaných vyššie, ale pokiaľ preferujete užívanie zinku samostatne, máte ho málo v strave a chcete sa zamerať na zvýšenie jeho príjmu, zinok vo forme kapsúl je pre vás to ideálne. Rovnako ako D-biotín, ani zinok si naše telo nevie vytvoriť samo a na jeho nedostatok trpia aj tehotné a dojčiace ženy, dospievajúci a športovci. Pokiaľ teda trpíte nekvalitnému vlasy, ktoré pomaly rastú, pravdepodobne za to môže aj nedostatok zinku v tele. Užívaním zinku navyše podporíte lepšie fungovanie celého tela a zmiernite príznaky spôsobené nedostatkom zinku vo forme únavy, zmien nálad alebo oslabením imunity.

 

 

Prečo vykonávať masáž vlasovej pokožky?

Všetci túžime po zdravých, krásnych a hustých vlasoch, ale vlasová pokožka býva často krát zabúdaná, pritom hrá dôležitú úlohu v celkovom zdraví vlasov, pretože sa jedná o tkanivo, ktoré vyživuje vlasové folikuly a podporuje ich rast. Navyše má masáž pokožky hlavy množstvo ďalších benefitov akými sú:

Zvýšený prietok krvi prináša do vlasových folikulov viac živín a kyslíka, ktoré sú nevyhnutné na rast vlasov.

Stres môže negatívne ovplyvniť rast vlasov. Masáž pomáha uvoľniť napätie a zmierniť stres.

Masáž pokožky hlavy pomáha lepšie vstrebávať vlasové produkty, ako sú šampóny, kondicionéry a masky.

Pravidelná masáž môže stimulovať rast vlasov a zabrániť ich vypadávaniu.

 

Bylinkové odvary na podporu rastu vlasov

Bylinné odvary sú skvelým a prírodným spôsobom, ako podporiť rast vlasov a zlepšiť ich celkové zdravie. Bylinky obsahujú množstvo živín, ktoré vyživujú vlasové folikuly a podporujú rast silnejších a dlhších vlasov.

Žihľava - je bohatá na vitamíny a minerály (železo, kremík, vápnik), ktoré sú nevyhnutné pre zdravý rast vlasov.

Harmanček - má protizápalové a upokojujúce vlastnosti, zmierňuje podráždenie pokožky hlavy a podporuje rast vlasov.

Rozmarín - stimuluje krvný obeh v pokožke hlavy, čím zlepšuje rast vlasov.

Šalvia - má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, udržuje pokožku hlavy zdravú a podporuje rast vlasov.

 

Recept na bylinkový odvar

2 lyžice sušených byliniek podľa vášho výberu (napr. žihľava, harmanček, rozmarín, šalvia) namočte do 1 litra horúcej vody a nechajte 15-30 minút lúhovať. Odvar sceďte a nechajte vychladnúť. Následne odvarom opláchnite svoje vlasy alebo ho vmasírujte do vlasovej pokožky a nechajte pôsobiť aspoň 30 minút a vlasy umyte.

 

Čo si z článku odniesť?

Pomalý rast vlasov môže byť zapríčinený genetickými predispozíciami, hormonálnymi zmenami, stresom alebo používaním nevhodných prípravkov. Pokiaľ túžite po dlhých a krásnych vlasoch, vyskúšajte niektorý z našich doplnkov stravy pre podporu rastu vlasov, ale aj pre krásne nechty a pleť. Pomôžu vám tiež kvalitné prírodné šampóny na podporu rastu vlasov, ktoré vašim kaderiam dodajú tú správnu výživu. Môžete si tiež vyrobiť domáci bylinný odvar na vlasy.

Pamätajte, že zdravie vlasov začína zvnútra. Doprajte svojmu telu kombináciu kvalitných produktov a dostatku živín, vitamínov a minerálov a uvidíte, ako vaše vlasy porastú.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.