• Práve teraz máme zľavy na všetko + darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme zľavy na všetko + darček

Spálené a suché vlasy od slnka

Léto je v plném proudu a s ním i čas strávený na slunci. Sluníčko nám sice dělá radost a dodává energii, ale může mít i negativní dopady na naše vlasy. Nadměrné vystavení slunečnímu záření je může vysušovat, oslabovat a dělat je náchylnější k lámání. V tomto článku se dozvíte, jak poznat spálené a suché vlasy od slunce, co dělat v akutním případě a jak jim s následky pomoci. Také vám poradíme, jak svým vlasům dopřát preventivní péči a chránit je před škodlivými účinky UV záření.

Prečo slnko vlasom neprospieva?

Vysušuje ich.

Zodpovedá za stratu farby.

Poškodzuje štruktúru.

Podieľa sa na predčasnom starnutí vlasov.

Dráždi pokožku hlavy.

 

Ako spoznáte poškodené vlasy?

Vlasy sú drsné na dotyk, pretože sú vysušené a nie sú dostatočne hydratované

Vlasy sú krehké, majú sklon sa lámať a končeky sa štiepia

Dochádza k strate farby a lesku

Vlasy pôsobia hrubým dojmom

Pokožka hlavy je napnutá a môže svrbieť

 

Ako chrániť vlasy pred slnkom?

Slnko môže vlasy poškodiť rovnako ako pokožku. UV žiarenie vlasy vysušuje, oslabuje a robí ich krepaté. V najhoršom prípade môže viesť aj k ich lámaniu a vypadávaniu. Existuje ale mnoho spôsobov, ako vlasy pred slnkom chrániť:

 

1. Používajte ochranné produkty na vlasy

Správna starostlivosť o vlasy je dôležitá vždy, nielen v lete. Počas letnej sezóny však vaše vlasy potrebujú zvýšenú starostlivosť, pretože sú vystavované slnku a ďalším faktorom, ktoré ich môžu poškodzovať a zhoršovať ich kvalitu.

VENIRA ochranný sprej pre vlasy namáhané slnkom

Bojíte sa, aby slnko neohrozilo kvalitu vašich vlasov? V tom prípade pre vás máme jednoduché riešenie – prírodný sprej proti poškodeniu vlasov.

Tento zázrak vo fľaštičke obsahuje silné antioxidanty, ktoré chránia vlasy pred škodlivým UV žiarením a vďaka tomu si po každom slnení môžete užívať ľahko rozčesateľné, hebké a lesklé vlasy. Navyše chráni farbu chlórom namáhaných vlasov a znižuje oxidačné poškodenie kolagénu vo vlasoch až o 79%!

Prečo je ochrana vlasov taká dôležitá? Bez ochrannej vrstvy sa vlasové kutikuly stávajú zraniteľnými a vlasy sa oslabujú. S prírodným sprejom sa ale tomuto riziku vyhnete a vaše vlasy budú aj počas letných radovánok žiariť zdravím a krásou.

 

 

Keratínová voda

Máte vlasy poškodené letným slnením? Keratínová voda vďaka svojim termoochranným vlastnostiam napraví poškodenie na povrchu vlasu, dodá im prirodzenú štruktúru a vy sa tak nebudete musieť trápiť krepatením a rozstrapkanými končekmi. Pravidelné používanie keratínovej vody vytvára na povrchu vlasov ochranný film, ktorý ich bude chrániť pred ďalším poškodením.

Keratínová voda obsahuje vegánsky keratín, prírodný proteín, ktorý je základným stavebným kameňom vlasov. Vďaka nemu sa môžete tešiť na intenzívnu hydratáciu a žiarivý lesk vlasov. Vlasy budú zdravšie, silnejšie a s celkovo lepšou kvalitou. Keratínová voda ich totiž hĺbkovo vyživí a regeneruje.

Použitie keratínovej vody je ľahké a zaberie len pár minút. Aplikujte keratínovú vodu do dĺžok na práve umyté vlasy a prečešte pomocou prstov, aby sa produkt dostal všade. Množstvo aplikovaného produktu odvíja od hustoty a typu vlasov. Na jemné vlasy stačí menšie množstvo, na husté vlasy budete potrebovať viac.

Maska na vlasy

Vlasová maska je ako elixír pre vaše vlasy. Dodá im rýchlu a efektívnu vzpruhu po vysušení a strate kvality spôsobenej slnečným žiarením. Masky prenikajú do hlbších vrstiev vlasu a dokážu si poradiť s poškodením spôsobeným chemickým ošetrením, slnečným žiarením, teplotnými zmenami alebo mechanickým vysúšaním.

Naše vlasové masky sú bez parabénov, silikónov a sulfátov, ktoré zaťažujú vlasy a narúšajú prirodzenú ochrannú vrstvu vlasovej pokožky. Navyše obsahujú vitamíny, minerály, aminokyseliny, kolagény, kyselinu hyalurónovú a ďalšie látky, ktoré vlasy vyživujú a chránia. Pre maximálny efekt a výživu vlasov používajte masky pravidelne a používajte ich ako prevenciu pred vysušením od slniečka alebo na nápravu už spálených a poškodených vlasov.

 

 

2. Vyživujte svoje vlasy aj zvnútra

Okrem používania špeciálnych produktov na ochranu a výživu, môžete vlasy vyživovať aj zvnútra a to pomocou konzumácie dostatočného množstva tekutín a ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú vyššie percento vody napríklad melóny, šalátové uhorky, cuketu, paradajky alebo jahody. Vyskúšajte aj kyselinu hyalurónovú na vnútorné použitie, ktorá obsahuje vysokomolekulárnu aj nízkomolekulárnu kyselinu hyalurónovú a vašim vlasom dodá potrebnú výživu, vlasy posilní a podporí ich rast.

 

3. Noste pokrývky hlavy

Slnko vyžaruje škodlivé UV žiarenie, ktoré môže spôsobiť poškodenie pokožky, vrátane rakoviny kože. Pokrývka hlavy môže chrániť pokožku hlavy, tváre, uší a krku pred priamym slnečným žiarením a znížiť tak riziko poškodenia.

UV žiarenie môže vlasy vysušovať a lámať, a preto je dôležité nosiť pokrývku hlavy, ktorá vlasy chráni pred priamym slnečným žiarením a pomáha tak vlasy udržovať zdravé a hydratované. Noste pokrývku hlavy kedykoľvek ste vonku na slnku, najmä medzi 10. a 16. hodinou.

 

Pri výbere pokrývky hlavy na ochranu pred slnkom je dôležité zvoliť:

Klobúk so širokým okrajom: Okraj klobúka by mal byť dostatočne široký, aby chránil tvár, uši a krk.

Tmavá farba: Tmavé farby absorbujú viac slnečného žiarenia ako svetlé farby.

Uvoľnený strih: Klobúk by mal byť dostatočne voľný, aby pod ním mohol prúdiť vzduch.

Ochranný materiál: Hľadajte klobúk vyrobený z materiálu, ktorý blokuje UV žiarenie, ako je bavlna alebo polyester s ochranou UV.

 

4. Obmedzte fénovanie a žehlenie vlasov

Keďže bývajú vlasy v lete nadmerne zaťažované a sú vystavené stresovým faktorom v podobe slnka, slanej vody a chlóru, nie je vhodné im priťažovať ešte viac teplom z fénov, žehličiek a guľom, ktoré môže vlasy vysušovať, lámať a krepatit. Tepelná úprava vlasov v letnom období môže toto poškodenie ešte zhoršiť. V prípade, že sa tepelnej úprave vlasov nevyhnete, používajte vhodnú kozmetiku, ktorá vlasy pred teplom ochráni.

 

Nezabúdajte ani na starostlivosť o pokožku hlavy

Mnoho ľudí sa domnieva, že starostlivosť o vlasy v lete sa týka len končekov vlasov, ale v skutočnosti je dôležitá aj starostlivosť o pokožku hlavy. Pokožka hlavy je totiž základom zdravých vlasov av lete je vystavená mnohým škodlivým vplyvom, ktoré ju môžu poškodiť. Keď je pokožka hlavy zdravá, je lepšie chránená pred škodlivými účinkami UV žiarenia. Starostlivosť o pokožku hlavy v lete môže pomôcť posilniť vlasovú folikulu, hydratovať vlasy a chrániť ich pred poškodením.

 

 

Prekrvujte pokožku hlavy kefou alebo derma rollerom

Derma roller je malý valček s tenkými ihličkami, ktoré prepichujú pokožku hlavy, čo pomáha stimulovať produkciu kolagénu a elastínu a zlepšovať prietok krvi. Pokiaľ sa chcete o výhodách používania derma rollera dozvedieť viac, prečítajte si náš predchádzajúci článok.

 

Ďalšie tipy a rady na ochranu vlasov pred slnkom

Pravidelne používajte hydratačné šampóny, kondicionéry a masky na vlasy, aby ste udržali vlasy hydratované a chránené pred vysušením.

Zvážte užívanie doplnkov stravy, ako je biotín a kolagén, môžu pomôcť posilniť vlasy a chrániť ich pred poškodením.

Vyskúšajte BIO mrkvový a malinový olej, ktoré chránia pokožku hlavy a vlasy pred UV žiarením a tepelným poškodením.

 

Čo si z článku odniesť?

Slnko môže vašim vlasom spôsobiť značné škody, pokiaľ sa o ne nebudete správne starať. Dodržiavaním tipov uvedených v tomto článku môžete chrániť vlasy pred poškodením slnkom a udržať ich zdravé, hydratované a lesklé po celé leto. Stavte na ochranný sprej na vlasy, ktorý vás ochráni aj pred chlórovanou vodou a morskou vodou, čo v období dovoleniek príde obzvlášť vhod. Vzpruhu a regeneráciu vašim vlasom v tomto náročnom období vám dodajú masky na vlasy, ktoré si dokážu poradiť s poškodením spôsobeným slnečným žiarením. Vyskúšajte aj keratínovú vodu, ktorá vytvára na povrchu vlasov ochranný film a má termoochranné vlastnosti.

Nezabudnite tiež nosiť pokrývku hlavy, obmedziť úpravu vlasov pomocou fénu a žehličky a starať sa o pokožku hlavy.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.