• Použite práve teraz zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Použite zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke

Ranná skincare rutina krok za krokom

Ráno je ideálny čas na to, aby ste svojej pleti venovali starostlivosti, ktorú si zaslúžia. Pravidelná ranná skincare rutina nielenže pripraví vašu pleť na deň, ale tiež prispeje k jej dlhodobému zdraviu a mladistvému vzhľadu. Poďme si spoločne prejsť jednotlivé kroky, ktoré by nemali vo vašej rutine chýbať. Každodenný stres, znečistenie a nedostatok spánku môžu zanechať na našej pleti stopy. Preto je dôležité venovať jej každý deň starostlivosť, ktorá ju obnoví a pripraví na nové výzvy. Ranná skincare rutina je základom pre zdravú a žiariacu pleť. V tomto článku si prejdeme jednotlivé kroky rannej skincare rutiny a odporučíme vám produkty, ktoré môžu z vašej rannej starostlivosti o pleť urobiť efektívny a príjemný zážitok.

 

5 krokov rannej skincare rutiny

1. Čistenie pleti

Ráno je nevyhnutné očistiť pleť od potu, mazu a nečistôt, ktoré sa na nej nahromadili počas noci. Aj keď sa môže zdať, že večerné čistenie je dostačujúce, nočná produkcia mazu a potu môže pleť zanechať mastnú a nečistú. Preto použite jemný čistiaci prostriedok, ktorým je umývacia pena na tvár. Tá zaistí, že vaša pleť bude zbavená všetkých nočných nečistôt bez toho, aby bola vysušená. Pena navyše šetrne odstraňuje nečistoty a zanecháva pokožku dokonale sviežu a pripravenú na ďalšie kroky starostlivosti o pleť.

Šetrná umývacia pena je vďaka obsahu kyseliny hyalurónovej obzvlášť vhodná pre všetky typy pleti, pretože udržuje optimálnu úroveň vlhkosti a podporuje prirodzenú hydratáciu pokožky. Tým sa znižuje riziko dehydratácie, ktoré môže nastať, ak používate čistiace prostriedky s príliš silnými alebo agresívnymi zložkami.

O tom, ako si dôkladne a účinne vyčistiť pleť v pohodlí domova, ako pri čistení pleti postupovať a čomu sa vyvarovať, sa dozviete v našom predchádzajúcom článku.

 

 

2. Tonizácia pleti

Máte dôkladne vyčistenú pleť? Výborne! V ďalšom kroku totiž nasleduje tonizácia, ktorá je kľúčová na vyrovnanie pH pleti a jej prípravu na ďalšiu starostlivosť. Tonikum v podobe rozmarínovej vody obsahuje účinné prírodné zložky, ktoré udržujú pleť sviežu, prebudenú a pripravenú na aplikáciu sér a krémov.

Tonizácia taktiež pomáha upokojiť citlivú aknóznu pokožku, ktorá môže po čistení javiť známky podráždenia. Pravidelná ranná aplikácia tonika zaistí, že vaša pleť bude vyvážená a spevnená, čo prispeje k jej celkovo zdravšiemu vzhľadu.

 

3. Aplikácia séra

Séra sú koncentrované produkty, ktoré cielia na špecifické potreby pleti. V rannej rutine je dôležité aplikovať sérum na pleť aj na očné okolie, pretože táto oblasť je veľmi citlivá a ľahko sa vysušuje. Na tento krok odporúčame použiť sérum s vitamínom C a kyselinou hyalurónovou, ktoré pomáha redukovať jemné vrásky, tmavé kruhy a opuchy, čím prispieva k sviežemu a mladistvému vzhľadu pleti. Sérum navyše chráni pleť pred škodlivými vplyvmi životného prostredia a rozjasňuje ju.

V prípade, že vás trápi akné, nedostatočná hydratácia, začervenanie alebo starnutie pleti, odporúčame vám sa pozrieť na našu ďalšiu ponuku pleťových sér, ktorá vám pomôžu aj s ďalšími nedokonalosťami a problémami pleti.

 

 

4. Príprava na aplikáciu make-upu

Pod make-up je dôležité použiť hydratačný krém, ktorý zaistí, že pleť nebude vysušená a šupinatá, a preto sa jedná o kľúčový krok v každej rannej skincare rutine, a to aj pokiaľ máte mastný typ pleti. Pokiaľ pleť nie je dostatočne hydratovaná, môže reagovať nadmernou tvorbou mazu. Vďaka obsahu kyseliny hyalurónovej a ružovej vody v dennom hydratačnom kréme vaša pleť zostane optimálne hydratovaná a bez nadmerného lesku.

V prípade, že na svojej pleti pociťujete prvé známky starnutia alebo chcete vyhladiť jemné vrásky a linky na pleti, odporúčame vám vyskúšať okrem hydratačného krému aj anti-age denný krém s obsahom jojobového oleja, ktorý dokáže vyhladzovať pokožku a redukovať drobné linky a vrásky pleti.

 

5. Ochrana pleti

Po hydratácii pleti je dôležité nezabúdať ani na krém s SPF, ktorý chráni pokožku pred účinkami škodlivého slnečného žiarenia spôsobujúce aj predčasné starnutie kože či vznik pigmentových škvŕn. Krém poskytuje široké spektrum ochrany proti UVA aj UVB žiareniu, čím chráni pleť pred škodlivými vplyvmi slnka. SPF by mal byť aplikovaný každý deň, aj keď je zamračené, a to ako posledný krok vašej rannej rutiny.

 

 

Doplnková starostlivosť pre zdravú a krásnu pleť

Okrem základných krokov rannej skincare rutiny, ktoré zahŕňajú čistenie, tonizáciu, použitie sér, hydratáciu a ochranu pred slnečným žiarením, môžu byť vašej starostlivosti o pleť prospešné aj ďalšie produkty. Tieto doplnky pomáhajú nielen vylepšiť vzhľad pleti, ale aj zlepšiť jej zdravie.

Kolagénový drink je vynikajúcim doplnkom k vašej dennej skincare rutine, ktorý poskytuje vašej pleti potrebné živiny zvnútra. Kolagén, kľúčová bielkovina v pleti, prispieva k jej pevnosti a pružnosti. S pribúdajúcim vekom sa produkcia kolagénu prirodzene znižuje, čo môže viesť k tvorbe jemných liniek a strate elasticity. Tento kolagénový drink je navrhnutý tak, aby podporoval regeneráciu pleti, spevňoval ju a zlepšoval jej celkový vzhľad.

Kolagénový drink obsahuje aktívne zložky, ktoré sa ľahko vstrebávajú a podporujú prirodzenú syntézu kolagénu v tele. Pravidelná konzumácia tohto drinku môže prispieť k vyhladeniu pleti, zlepšeniu jej hydratácie a viditeľnému spevneniu. To je ideálny doplnok pre každého, kto chce podporiť účinky externej starostlivosti a dosiahnuť komplexnú krásu pleti. Viac sa o kolagénoch dozviete v jednom z našich predošlých článkov.

Pre pleť sú ideálne kapsule pre vlasy, nechty a pleť s kolagénom alebo kolagénové srdiečka, ktoré obsahujú hydrolyzovaný kolagén podporujúci pevnosť a elasticitu pleti a ponúkajú komplexný prístup k starostlivosti o krásu a zdravie vašich vlasov, nechtov a pleti, podporujúce ich prirodzenú regeneráciu a vitalitu.

 

Čo si z článku odniesť?

Ranná skincare rutina je nevyhnutným základom pre zdravú a krásnu pleť. Každý krok, od čistenia cez tonizáciu až po ochranu SPF, má svoju dôležitú úlohu v príprave pleti na nový deň. Dodržiavaním týchto krokov pravidelne zaistíte, že vaša pleť bude nielen čistá a hydratovaná, ale aj chránená pred vplyvmi vonkajšieho prostredia.

Pamätajte, že investícia do kvalitných produktov a dôkladnej rannej rutiny sa oplatí. Vaša pleť bude vyzerať sviežo, zdravo a pripravene čeliť všetkým výzvam dňa. Venujte svojej pleti čas a pozornosť, a odmení sa vám krásnym a žiarivým vzhľadom.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.