• Práve teraz máme zľavy na všetko + darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme zľavy na všetko + darček

Moringa olejodarná: 7 dôvodov, prečo ju vyskúšať

Poznáte moringu olejodarnou? Táto neobyčajná rastlina, často označovaná ako „zázračná rastlina“, si v posledných rokoch získava čoraz väčšiu popularitu. A nie je sa čomu diviť. Moringa je totiž nabitá množstvom prospešných látok, ktoré môžu výrazne pozitívne ovplyvniť vaše zdravie. Poďme sa spoločne pozrieť na 7 dôvodov, prečo by ste mali moringu vyskúšať.

 

Čo je moringa olejodarná?

Moringa olejodarna je rýchlo rastúci strom, ktorý môže dosiahnuť výšku až 12 metrov. Má jemné listy, biele kvety a dlhé struky obsahujúce semená. Je známa svojou schopnosťou prežiť v suchých a nehostinných podmienkach, čo z nej robí dôležitú plodinu v mnohých rozvojových krajinách.

 

Nutričné hodnoty moringy olejodarné

Moringa je skutočnou nutričnou bombou, pretože obsahuje vysoké množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov. Niektoré z kľúčových živín, ktoré moringa poskytuje, zahŕňajú:

Vitamín A: Prispieva k zdravému zraku a imunitnému systému.

Vitamín C: Podporuje imunitu a zdravie kože.

Vitamín E: Pôsobí ako silný antioxidant, chrániaci bunky pred poškodením.

Vitamíny skupiny B: Pomáhajú pri energetickom metabolizme a podpore nervového systému.

Minerály: Vápnik, železo, horčík a zinok sú nevyhnutné pre zdravé kosti, tvorbu krvi a celkovú vitalitu.

Aminokyseliny: Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny potrebné na rast a opravu tkanív.

 

 

Prečo by ste mali vyskúšať moringu olejodarňou?

Kapsule obsahujú 1200 mg moringy olejodarnej v dennej dávke. Okrem toho, že je moringa olejodarná superpotravina s omladzujúcimi účinkami, odbúrava stres a pozitívne ovplyvňuje vitalitu a odolnosť proti únave, má ďalšie blahodárne účinky na celý organizmus. Ako ešte moringa olejodarná pomôže vášmu zdraviu?

 

1. Je bohatá na živiny

Moringa je doslova nabitá vitamínmi a minerálmi. Listy moringy obsahujú vysoké množstvo vitamínu C, vitamínu A, vitamínu E a vitamínov skupiny B a súčasne sú bohaté na minerály ako je železo, vápnik, horčík a zinok. Táto kombinácia živín podporuje imunitný systém, zlepšuje zrak a podporuje zdravú pokožku.

 

2. Pôsobí ako silný antioxidant

Listy moringy sú bohaté na antioxidanty, ako sú flavonoidy, polyfenoly a kyselina askorbová, látky pomáhajúce bojovať proti voľným radikálom v tele, čo môže pomôcť znížiť riziko chronických ochorení a spomaľovať proces starnutia. Antioxidanty tiež podporujú zdravie srdca a zlepšujú celkovú vitalitu.

 

3. Má protizápalové účinky

Moringa má silné protizápalové vlastnosti vďaka vysokému obsahu izotiokyanátov, zlúčenín, ktoré môžu pomôcť zmierniť zápaly v tele, ktoré sú často spojené s chronickými chorobami, ako je artritída, srdcové choroby a rakovina. Pravidelná konzumácia moringy môže prispieť k redukcii zápalov a zlepšenie tak vášho celkového zdravia.

 

4. Podporuje trávenie

Kapsule s moringou olejodarňou môžu pomôcť zlepšiť trávenie a podporovať zdravie čriev vďaka vysokému obsahu vlákniny. Vláknina podporuje pravidelnú činnosť čriev a pomáha predchádzať zápche. Navyše niektoré štúdie naznačujú, že moringa môže mať pozitívny vplyv na črevnú mikroflóru, ktorá je kľúčová pre celkové zdravie tráviaceho systému.

 

 

5. Znižuje hladiny cukru v krvi

Výskumy ukazujú, že moringa môže pomôcť regulovať hladinu cukru v krvi, čo je obzvlášť dôležité pre ľudí s diabetom alebo rizikom vzniku diabetu. Zlúčeniny v morinze, ako sú izotiokyanáty, môžu pomôcť znižovať hladinu glukózy v krvi a zlepšovať citlivosť na inzulín.

 

6. Podporuje zdravie pokožky a vlasov

Vďaka vysokému obsahu vitamínov a antioxidantov môže moringa prispieť k zdraviu pokožky a vlasov. Vitamín E a vitamín C pomáhajú bojovať proti starnutiu pokožky, zlepšujú elasticitu a podporujú prirodzenú tvorbu kolagénu. Moringový olej je často používaný v kozmetických prípravkoch pre svoje hydratačné a regeneračné vlastnosti.

7. Jedná sa o prírodný energetický boost

Pokiaľ hľadáte prirodzený spôsob, ako zvýšiť svoju energiu, moringa môže byť skvelou voľbou, pretože obsahuje esenciálne aminokyseliny, vitamíny a minerály, ktoré podporujú energetický metabolizmus a zvyšujú vitalitu. Na rozdiel od kofeínu moringa poskytuje trvalejší a vyváženejší zdroj energie bez negatívnych účinkov.

 

 

Ako zaradiť moringu do jedálnička?

Moringu je možné konzumovať v rôznych formách – ako prášok z listov, kapsule, čaj alebo moringový olej. Prášok z listov môžete pridať do smoothies, džúsov, jogurtov alebo polievok. Moringový čaj je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú vychutnať jej prínosy v teplom nápoji. Kapsule sú praktické pre ľahké dávkovanie a moringový olej ako súčasť vašej kozmetickej starostlivosti o pleť aj vlasy.

 

Použitie moringového oleja

Vedeli ste, že okrem kapsúl s moringou olejodarňou môžete používať aj moringový olej? Moringový olej vám môže pomôcť s redukciou vrások, aknoznou pleťou a poradí si aj so suchými a poškodenými vlasmi.

Aplikujte malé množstvo oleja na čistú pokožku a jemne vmasírujte. Používajte ráno a večer pre najlepšie výsledky. Moringový olej je vhodný aj na vlasy, a preto ho naneste na vlhké alebo suché vlasy a zamerajte sa aj na končeky. Nechajte pôsobiť 30 minút a potom dôkladne opláchnite.

 

Čo si z článku odniesť?

Moringa olejodarna je superpotravina ponúkajúca širokú škálu zdravotných výhod, od posilnenia imunitného systému až po podporu zdravého trávenia a zlepšenie stavu pokožky a vlasov.

Zaraďte moringu olejodarňou do svojej dennej rutiny a zažite jej pozitívne účinky na vlastnej koži. Či už ju konzumujete vo forme prášku, kapsúl, alebo používate moringový olej, vaše telo vám poďakuje za tento prírodný zdroj vitamínov, minerálov a antioxidantov.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.