• Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček

Letné festivaly 2024. Kam vyraziť?

Letné festivaly sú skvelou príležitosťou na stretnutie s priateľmi, objavovanie novej hudby, kultúry a hlavne na odpočinok a zábavu. Okrem toho každý festival má svoj jedinečný štýl a atmosféru, čo znamená, že si každý nájde to svoje. Poďme sa pozrieť na tie najzaujímavejšie festivaly, na ktoré môžete v lete 2024 vyraziť.

 

České letné festivaly

Neviete, za akým českým festivalom tento rok vyraziť? Nechajte sa inšpirovať naším výberom tých najlepších festivalov na rok 2024 a užite si poriadnu dávku zábavy.

 

Beats for Love 3. – 6.7. 2024

Beats for Love začal v roku 2013 ako odvážny projekt skupiny nadšencov, ktorí chceli priniesť niečo nové na českú festivalovú scénu. Prvý ročník mal úspech, a tak sa festival z roka na rok rozrastal. Dnes je Beats for Love rešpektovaným menom na medzinárodnej scéne a láka návštevníkov nielen z Česka, ale aj zo zahraničia.

Beats for Love 2024 sa koná od 3. do 6. júla v Dolných Vítkoviciach v Ostrave. Tento rok oslavuje jubilejné desiate výročie a sľubuje jeden z najlepších line-upov v histórii Beats for Love. Na hlavnej stagi sa predstavia svetové hviezdy elektronickej hudby. Tešiť sa môžete na mená ako David Guetta, Meduza, Alok alebo Korolova.

 

Vysočina fest 4. - 6.7. 2024

Chcete počúvať hudbu a kochať sa krásami Vysočiny? Potom vyrazte na multižánrový festival Vysočina fest konajúci sa 4. až 7. júla v Jihlave, ktorý tento rok oslavuje 10 rokov od svojho vzniku. Je to štvordňový maratón hudby, na ktorom sa predstavia umelci ako Pokáč, Divokej Bill, Yzomandias, Tomáš Klus, Tri sestry, Ben Cristovao, Wanastowi Vjecy alebo Kabát.

 

Masters of Rock 11. – 14.7. 2024

Keď sa povie rockový festival, väčšina z nás si okamžite vybaví Masters of Rock, ikonický festival, ktorý sa už tradične koná vo Vizoviciach, je rajom pre všetkých milovníkov tvrdej muziky.

Masters of Rock 2024 sa koná od 11. do 14. júla vo Vizoviciach a svoje hudobné vystúpenia vám predvedú Amaranthe, Judas Priest, Fleret, Die Happy alebo Avantasia. Okrem samotného festivalu môžete v okolí Vizovíc navštíviť mnoho zaujímavých miest. Medzi najpopulárnejšie patria tradičné pálenice Jelínek, kde môžete ochutnať slávnu slivovicu, a krásne zámky a hrady v okolí. Je to skvelá príležitosť, ako spojiť hudobný zážitok s objavovaním krás Moravy.

 

 

Hrady CZ 12.-7. - 31.8. 2024

Láka vás spojenie hudby, kultúry a histórie? Festival Hrady CZ je viacdenný hudobný festival, ktorý sa koná na historických hradoch a zámkoch v Českej republike a každoročne priťahuje desaťtisíce návštevníkov, ktorí sem mieria nielen kvôli hudbe, ale aj vďaka unikátnej atmosfére historických lokalít.

Festival prepája bohaté kultúrne dedičstvo Českej republiky, modernú hudbu a umenie. V rámci festivalu sa tak môžete od 13. júla do 31. augusta pozrieť na osem významných českých a moravských hradov a užiť si nabitý program plného hudby, divadelných predstavení, historických reálií, zábavy a nezabudnuteľnej atmosféry.

Program býva na všetkých zastávkach identický s výnimkou hradu Veveří, na ktorom ako na jedinom vystúpi kapela Čechomor. Zahrajú vám kapely ako UDG, Jeleň, Visiaci zámok, Horkýže Slíže alebo Chinaski. Okrem hudobného programu sa môžete tešiť na divadelné predstavenia, šermiarske súboje, historické dielne alebo prehliadky hradov.

 

Colours of Ostrava 17. - 20.7.2024

Colours of Ostrava je festival, ktorý ponúka širokú škálu hudobných žánrov. Či už ste fanúšikom popu, rocku, jazzu alebo elektronickej hudby, na tomto festivale si prídete na svoje. Tešiť sa môžete na Sama Smitha, Lennyho Kravitza, Zaru Larssona, Seana Paula alebo Queens of the Stone Age, a to v termíne 17. až 20. júla v oblasti Dolnej Vítkovice Ostrava.

Festival je známy nielen svojou hudobnou ponukou, ale aj bohatým sprievodným programom, ktorý zahŕňa umenie, divadlo, filmy, workshopy a diskusné panely. Naučte sa hrať na exotické nástroje, zúčastnite sa tvorivých dielní alebo si vypočujte inšpiratívne prednášky od zaujímavých osobností. Je to skvelá príležitosť obohatiť svoje festivalové zážitky o nové poznatky.

 

Benátska! 25. - 28.7. 2024

Benátska! má za sebou už 30 rokov existencie a za tú dobu si získala srdcia tisícov fanúšikov po celej Českej republike a je známa svojim rodinným charakterom.

Od 25. do 28. júla na Veseckom športovom areáli v Liberci vystúpia legendárne kapely ako Scooter, Suzi Quatro, Slade, Jakub Dekan, Sergei Barracuda, Sima, Pokáč alebo Čechomor. Okrem hudobného programu v podobe zahraničných aj českých interpretov sa môžete tešiť na rôzne súťaže, hry a autogramiády pre deti aj dospelých.

 

 

Let it Roll 1. – 3.8. 2024

Za viac ako dve desaťročia sa Let It Roll zmenil z malej klubovej akcie na veľkú festivalovú scénu. Dnes je Let It Roll považovaný za Mekku drum and bass hudby. Let It Roll 2024 sa koná od 1. do 3. augusta v Miloviciach, teda v bývalom vojenskom priestore neďaleko Prahy.

Najväčší drum and bass festival na svete sľubuje bohatý line-up plný svetovo preslávených DJov a producentov. Vystúpia hviezdy Rudimental, Sigma, Wilkinson, Koven, Netsky, Dimension alebo Andy C.

 

Brutal Assault 7. – 10.8. 2024

Vedeli ste, že Brutal Assault patrí k tým najtvrdším metalovým festivalom v Českej republike? Brutal Assault 2024 sa koná od 7. do 10. augusta v pevnosti Jozefov v Jaroměři a prináša hviezdny line-up v podobe kapiel ako Acid Row, Aeon Winds, Architects, Candlemass, Cephalic Carnage, Dead Roots, Distant, Exodus, Broken Hope Čad, Left to Die alebo Motionless In White.

Okrem hudobného programu sa môžete tešiť aj na výstavu čiernobielych fotografií Miroslava Hlinku zo série Momenty ticha, ktorá vás zavedie do tajomného sveta kostníc.

 

Mácháč 16. - 17.8. 2024

Ak ste milovníkmi elektronickej hudby, vodných športov a prírody, vyrazte na festival Mácháč, ktorý sa koná 16. a 17. augusta na Kločecké pláži pri Máchovom jazere a ponúka mix elektronickej hudby, zábavy a relaxácie.

Festival Mácháč je jedným z najväčších a najobľúbenejších festivalov elektronickej hudby v Českej republike. Každý rok sa na brehu Máchova jazera zídu tisíce fanúšikov, aby si užili hudobnú produkciu tých najlepších DJov z celého sveta.

Tohtoročný ročník festivalu Mácháč sľubuje byť opäť neobyčajný. Na hlavnom pódiu sa vystúpia hviezdy ako Ace Of Bass, Alex Stein, Amém, Anime, Bart Skils, Carla Schmitt, Chris Luno a Chris Sadler. Na techno stage sa o vašu zábavu postará legendárny DJ Subgate, ktorý oslávi 25 rokov na scéne.

 

TrutnOFF 22. – 25.8. 2024

TrutnOFF si za svoju bohatú históriu získal srdcia tisícov fanúšikov a stal sa symbolom nezávislej hudobnej scény a bohémskeho ducha. Festival TrutnOFF 2024 sa tento rok koná od 22. do 25. augusta na tradičnom bojisku v Trutnove a oslávi 40 rokov svojej existencie.

Na hlavnej stagi vystúpi legendárny Jesus and Mary Chain zo Škótska, ďalej potom americká punk rocková legenda Flogging Molly a ukrajinská folklórna kapela Go_A. Chýbať nebudú ani domáce hviezdy ako Monkey Business, MIG 21 a akordeonistka, herečka a dryáčnická šansoniérka Rozália Havelková.

 

 

Slovenské letné festivaly

Vyrazte si za festivalom aj na Slovensko a okrem hudby spoznajte aj jeho krásy a tradície. Poďte sa s nami pozrieť na tie najlepšie slovenské hudobné akcie.

 

Pohoda festival 11. - 13. 7. 2024

Pohoda Festival, jeden z najvýznamnejších festivalov v Európe, sa vracia v roku 2024 s nabitým programom plným hudby, umenia a zábavy. Festival sa koná od 11. do 13. júla 2024 na letisku Trenčín v Trenčíne. Hlavnými hviezdami festivalu sú Queens of the Stone Age, James Blake, Skepta, Royal Blood, Thiever Corporation, Pendulum, Morcheeba, Noname, Arlo Parks alebo Emiliana Torrini.

Okrem hudby na vás čaká aj vizuálne umenie, divadlo, literatúra, tanec, diskusie alebo workshopy. Pohoda Festival 2024 je ideálnou príležitosťou pre všetkých, ktorí si chcú užiť jedinečný festivalový zážitok plný hudby, umenia a zábavy.

 

Žákovic open 26. - 27. 7. 2024

Žiakovic Open, ktorý sa koná od 26-27.7. 2024 v obci Žákovičky, je tradičný slovenský festival s dychovkou a folklórom. Festival ponúka pestrý program plný koncertov, tanečných vystúpení, jarmokov a remeselných ukážok. Hlavnými hviezdami festivalu sú IMR, Cimbal Brothers, Peter Pišťanka, Orchester Konopáčik, Zbojská kapela a mnoho ďalších.

Okrem hudobného a folklórneho programu sa na Žákovic Open môžete tešiť aj na divadlo, filmy, súťaže a program pre deti. Festival je ideálnou príležitosťou na poznanie slovenskej kultúry a tradícií.

 

Grape festival 9. - 10. 8. 2024

Grape Festival konajúci sa 9. - 10.8. 2024 v malebnom prostredí Piešťan, spája to najlepšie z vína a hudby. Festival ponúka širokú škálu koncertov, ochutnávok vín a gurmánskych zážitkov. Hlavnými hviezdami festivalu sú Tom Odell, Charlotte de Witte, Nothing but thieves, Dimension alebo Michael Kiwanuka.

Okrem hudobných a gastronomických zážitkov sa na Grape Festivale môžete tešiť aj na divadelné predstavenia, tanečné workshopy, výstavy a filmy. Festival je ideálnou príležitosťou na relaxáciu a zábavu s priateľmi.

 

Festival Country Lodenica 22. - 24. 8. 2024

Festival Country Lodenica sa uskutoční v termíne od 22. do 24. augusta 2024 na Zelenej Vode v Novom Meste nad Váhom a je oslavou country hudby a tradícií. Festival ponúka širokú škálu koncertov, tanečných vystúpení a sprievodných aktivít pre celú rodinu. Hlavnými hviezdami festivalu sú Fleret, Čechomor, Pokáč, Hrdza, Moruša, Nezmari a Bárka, Cop, Marien, Juraj Hnilica, Richard Autner a Martin Geišberg a mnoho ďalších.

Okrem hudobného programu sa na festivale Country Lodenica na vás čakajú aj standup vystúpenia, detské mestečko, kolotoče, tance, alebo westernové scénky s koníkmi. Festival Country Lodenica je ideálnou príležitosťou pre celú rodinu, ktorá si chce užiť príjemný víkend plný hudby, zábavy a relaxácie v krásnom prostredí.

 

Uprising festival 30. - 31. 2024

Uprising Festival, jeden z najvýznamnejších reggae a ska festivalov v Európe, sa vracia v roku 2024 do Bratislavy. Festival sa koná od 30. do 31. augusta 2024 v rekreačnom areáli Zlaté piesky. Hlavnými hviezdami festivalu sú Alborózia & Shengen Clan, Dubioza Kolektív, Yemi Alade, Rich The Kid, Azahriah, Tommy Cash, Congos, Jesse Royal a mnoho ďalších.

Uprising Festival 2024 je ideálnou príležitosťou pre všetkých fanúšikov reggae, ska a urban music, ktorí si chcú užiť skvelú hudbu, zábavu a priateľskú atmosféru. Festival sa koná v krásnom prostredí Zlatých pieskov, ktoré ponúkajú dostatok priestoru pre všetky aktivity.

 

Čo si so sebou zobrať na festival?

Aj keď vyrážate na festivaly za zábavou, nezabudnite sa chrániť pred škodlivým UVA a UVB žiarením, ktoré spôsobujú spálenie a predčasné starnutie pleti. Vezmite si so sebou vhodnú kozmetiku, ktorá vás dokáže ochrániť pred slnkom a umožní vám si festival užívať naplno bez nepríjemného spálenia. O dôležitosti SPF sa viac dozviete v našom článku o význame a dôležitosti SPF.

Nezabudnite dbať na dostatočný pitný režim a na prevenciu nepríjemnej kocoviny alebo zmiernenie ich príznakov si vezmite aj kapsule na triezve ráno, ktoré sa stanú vašim parťákom po prebdených nociach. Ďalšie tipy, ako sa zbaviť kocoviny nájdete v tomto článku.

 

Prehľad festivalov 2024

Dátum Krajina Názov festivalu
3. - 6. 7. 2024 Česká republika Beats for Love
4. - 6. 7. 2024 Česká republika Vysočina fest
11. - 13. 7. 2024 Slovensko Pohoda festival
11. - 14. 7. 2024 Česká republika Masters of Rock
12.7. - 31. 8. 2024 Česká republika Hrady CZ
17. - 20. 7. 2024 Česká republika Colours of Ostrava
25. - 28. 7. 2024 Česká republika Benátská!
26. - 27. 7. 2024 Slovensko Žákovic open
1. - 3. 8. 2024 Česká republika Let it Roll
7. - 10. 8. 2024 Česká republika Brutal Assault
9. - 10. 8. 2024 Slovensko Grape festival
16. - 17. 8. 2024 Česká republika Mácháč
22. - 24. 8. 2024 Slovensko Festival Country Lodenica
22. - 25. 8. 2024 Česká republika TrutnOFF
30. - 31. 8. 2024 Slovensko Upspring festival

 

Čo si z článku odniesť?

Letné festivaly sú jedinečnou príležitosťou pre každého, kto hľadá odpojenie od každodennej rutiny a chce zažiť neopakovateľné kultúrne a hudobné zážitky. Nechajte sa uniesť atmosférou, objavujte nové hudobné talenty a užívajte si nezabudnuteľné chvíle s priateľmi a rodinou. Či už ste fanúšikom rocku, elektronickej hudby alebo tradičných ľudových melódií, užite si festival naplno. Tak fesťákom zdar!

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.