• Použite práve teraz zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Použite zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke

Je žehlička na vlasy skutočne takou hrozbou?

Žehličky na vlasy sa stali bežnou súčasťou vlasovej rutiny. Sľubujú rýchle a jednoduché narovnanie vlasov, kučeravé vlny alebo dodanie objemu. Ale sú tieto zázračné nástroje skutočne také neškodné, ako sa zdá? V tomto článku si odpovieme na otázku, či sú žehličky na vlasy skutočne škodlivé a pozrieme na potenciálne riziká používania žehličiek na vlasy. Ako používať žehličky zodpovedne, aby ste minimalizovali ich negatívne dopady? Ako chrániť vlasy pred teplom? Pokračujte v čítaní a dozviete sa všetky odpovede na otázky týkajúce sa žehlenia vlasov.

 

 

Žehlička vlasy ničí - pravda alebo lož?

Pokiaľ si vyberiete kvalitnú žehličku na vlasy a budete ju používať správne as rozvahou, vlasy vám nezničia. Dôležité je chrániť vlasy pred teplom, nežehliť ich príliš často a starať sa o ne aj po žehlení.

 

Faktory ovplyvňujúce vplyv žehlenia na vlasy

Frekvencia používania – čím častejšie žehličku používate, tým väčšie je riziko poškodenia vlasov.

Teplota - vysoké teploty vlasy viac vysušujú a poškodzujú. Je dôležité používať žehličku pri najnižšej možnej teplote, ktorá je pre váš typ vlasov dostačujúca.

Typ vlasov - jemné vlasy sú náchylnejšie na poškodenie ako silné vlasy.

Zdravie vlasov - ak máte už poškodené vlasy, napríklad kvôli farbeniu alebo chemickému ošetreniu, sú náchylnejšie na ďalšie poškodenie žehličkou.

Kvalita žehličky - lacné žehličky s nekvalitnými doštičkami vlasy viac poškodzujú ako drahšie žehličky s keramickými doštičkami a pokročilými technológiami.

Spôsob používania - pokiaľ žehličku používate nesprávne, napríklad ju ťaháte po vlasoch príliš pomaly alebo opakovane žehlíte rovnaké pramene, vlasy sa viac poškodzujú.

Druhy žehličiek na vlasy podľa materiálu

Najbežnejšími a najdostupnejšími bývajú keramické žehličky, ktorých keramické doštičky sa rovnomerne zahrievajú a vlasy šetrne uhladzujú. Sú vhodné pre všetky typy vlasov. Titánové žehličky bývajú ľahšie a zahrievajú sa rýchlejšie ako keramické žehličky. Doštičky z titánu navyše bývajú hladšie, takže po nich vlasy kĺžu ľahšie a sú vhodné pre husté aj kučeravé vlasy. Turmalínové žehličky vydávajú záporné ióny, ktoré vlasy hydratujú a zabraňujú krepovateniu. Doštičky z turmalínu sa rovnako rovnomerne zahrievajú a vlasy šetrne uhladzujú a sú tak vhodné pre jemné a poškodené vlasy.

 

Žehličky na vlasy podľa funkcií

Klasické žehličky, ktoré sú určené iba na vyrovnávanie vlasov.

Kónické žehličky majú doštičky, ktoré sa smerom ku koncom zužujú a slúžia na natáčanie kučier a vĺn.

Cestovné žehličky sú malé a skladné, takže sa ľahko zmestia do kabelky a sú tak ideálne na cesty.

Žehličky s parou využívajú paru na hydratáciu vlasov a uľahčenie žehlenia. Sú vhodné na suché a poškodené vlasy.

Žehličky s ionizáciou vydávajú záporné ióny, ktoré vlasy hydratujú a zabraňujú krepovateniu a hodí sa pre všetky typy vlasov.

Ako vybrať tú správnu žehličku na vlasy?

Pri výbere tej najlepšej žehličky na vlasy práve pre vás musíte brať na vedomie hneď niekoľko parametrov, podľa ktorých sa budete rozhodovať. Nižšie nájdete 5 faktorov, ktoré by ste mali zohľadniť pri výbere žehličky na vlasy:

 

Typ vlasov

Pre jemné vlasy je dôležitá žehlička s nízkym nastavením teploty a keramickými doštičkami, ktoré vlasy šetrne uhladia. Pre husté a kučeravé vlasy budete potrebovať žehličku s vyšším nastavením teploty a širšími doštičkami, ktoré vlasy zvládnu narovnať v jednom ťahu. Normálne vlasy si vystačia so žehličkou so stredným nastavením teploty a keramickými doštičkami.

Nastavenie teploty

Žehlička by mala mať viac nastavení teploty, aby ste mohli nájsť tú, ktorá je ideálna pre váš typ vlasov. Niektoré žehličky majú aj funkciu automatického vypnutia, ktorá zabraňuje prehriatiu.

 

Doštičky

Hľadajte žehličku na vlasy s keramickými alebo turmalínovými doštičkami, ktoré sa rovnomerne zahrievajú a vlasy šetrne uhladia. Kovové doštičky obvykle zahrievajú nerovnomerne a vlasy môžu spáliť.

 

Technológia

Niektoré žehličky majú technológie, ako sú iónové kondicionovanie alebo infračervené žiarenie, ktoré vlasy hydratujú a chránia pred poškodením.

Veľkosť a tvar

Veľkosť a tvar žehličky by mali zodpovedať vašim potrebám. Pokiaľ máte krátke vlasy, budete potrebovať menšiu žehličku. Pokiaľ máte dlhé vlasy, budete potrebovať žehličku s dlhšími doštičkami.

 

 

Akej žehličke na vlasy sa vyhnúť?

Je ťažké povedať, ktoré žehličky na vlasy sú všeobecne nekvalitné, pretože to závisí od individuálnych potrieb a typu vlasov. Lacné žehličky na vlasy však všeobecne postrádajú kvalitný materiál žehliacich plôch a používajú kovové doštičky, ktoré sa nerovnomerne zahrievajú a môžu vlasy spáliť. Lacnejšie žehličky zároveň mávajú iba jedno nastavenie teploty, ktoré môže byť pre jemné vlasy príliš horúce a môže dochádzať k poškodzovaniu vlasov.

 

Ako žehliť vlasy s minimálnym poškodením?

Používajte žehličku maximálne 2-3krát týždenne.

Vždy používajte ochranné produkty, ako sú spreje proti teplu.

Nikdy nežehlite vlasy mokré, pokiaľ nemáte žehličku priamo určenú na žehlenie mokrých vlasov.

Používajte žehličku pri najnižšej možnej teplote, ktorá je pre váš typ vlasov dostačujúca.

Nepoužívajte žehličku na rovnakom prameni vlasov viackrát.

Vlasy pravidelne hydratujte.

 

Tipy na produkty pre správnu výživu a ochranu vlasov

Aby ste mohli svoje vlasy tepelne upravovať, je potrebné, aby boli zdravé a vyživené. K správnej výžive a zdraviu vlasov vám pomôžu vhodné kozmetické prípravky a doplnky stravy pre krásne vlasy. Ktorý z nich si vyberiete?

 

1. Keratínová voda

Hľadáte produkt, ktorý vaše vlasy pomôže ochrániť pred tepelnou úpravou pomocou žehličky, fénu alebo kulmy na vlasy? Potom je tu pre vás keratínová voda s inovatívnym zložením a osviežujúcou kvetinovo-citrusovou vôňou. Tento vegánsky zázrak je ideálny pre ženy aj mužov, ktorí túžia po ochrane vlasov pred teplom a dodaní potrebnej výživy vlasom pred tým, než ich začnete tepelne zaťažovať. Zloženie keratínovej vody je navrhnuté tak, aby vyhovovalo všetkým typom vlasov, od jemných a tenkých, cez suché a lámavé až po husté a kučeravé.

Vďaka svojim prírodným ingredienciám keratínová voda funguje ako účinná termoochrana pri fénovaní, žehlení a kulmovaní. To pomáha zabraňovať poškodeniu vlasov teplom a udržuje ich zdravé a krásne. Keratínovú vodu stačí aplikovať do vlhkých vlasov po umytí a prečesať ich prstami. Množstvo produktu závisí od hustoty a typu vlasov. Na dosiahnutie najlepších výsledkov používajte keratínovú vodu po každom umývaní.

2. Maska na vlasy

Zhoršila pravidelná tepelná úprava kvalitu vašich vlasov? Vdýchnite svojim vlasom nový život s regeneračnou maskou a doprajte im potrebnú výživu a regeneráciu pred opätovným použitím žehličky na vlasy. Regeneračná vlasová maska dokáže hĺbkovo obnoviť aj tie najviac poškodené a oslabené vlasy spôsobené nadmerným žehlením vlasov a dodá im potrebnú výživu pred ďalšou tepelnou úpravou.

Povedzte stop rozstrapkaným končekom a lámavým vlasom! Maska ich zacelí a uhladí, čím vašim vlasom dodá zdravý a upravený vzhľad. Srdcom tejto masky je inovatívny aminokyselinový komplex, ktorý preniká hlboko do vlasovej pokožky a vyživuje ju zvnútra. Vďaka tomu sú vlasy hydratované, odolné, plné vitality a pripravené na tepelnú úpravu.

 

3. Prírodný šampón s kolagénom

Či už máte vlasy jemné, husté, kučeravé, suché alebo mastné, kolagénový šampón sa o ne postará s maximálnou starostlivosťou. Morský kolagén obsiahnutý v šampóne vašim vlasom dodá silu a odolnosť, zatiaľ čo chlorella a lupina biela rozžiaria a vyživia aj suché kadere. Tajomstvo šampónu tkvie v kombinácii hydrolyzovaného kolagénu a kofeínu, ktoré prenikajú hlboko do vlasových folikúl, kde posilňujú vlasové korienky a zabraňujú ich uvoľňovaniu. So správnou a kvalitnou starostlivosťou o vaše vlasy sa už používa žehličky báť nemusíte.

 

4. Vitamíny na vaše vlasy, nechty aj pleť

Používate žehličku pravidelne a hľadáte spôsob, ako svoje vlasy vyživiť a vrátiť im zdravie a krásu? Potom sú tu pre vás lahodné cmúľacie kocky, ktoré boli zostavené presne tak, aby vašim vlasom dodali všetku potrebnú výživu. Tajomstvo kociek krásy tkvie v unikátnom zložení 12 aktívnych látok, medzi ktoré patrí hydrolyzovaný kolagén Verisol®, ktorý sa ľahko vstrebáva a účinne pôsobí na vlasy, nechty a pleť. Zvyšuje aj elasticitu pleti, znižuje výskyt vrások a spevňuje nechty. Cholín a zinok obsiahnutý v kockách zase podporí regeneráciu a zdravie vlasov, pomôže vaše vlasy posilniť a vrátiť im lesk.

 

 

Fakty a mýty o žehlení vlasov

Žehličky na vlasy vlasy spália. Aj keď je pravda, že nadmerné používanie vysokej teploty môže vlasy poškodiť, moderné žehličky na vlasy majú termostaty, ktoré regulujú teplotu a zabraňujú spáleniu vlasov.

Žehličky na vlasy spôsobujú vypadávanie vlasov. Žehličky na vlasy vlasy nepoškodzujú natoľko, aby spôsobovali ich vypadávanie. Vypadávanie vlasov môže mať rôzne príčiny, ako je stres, hormonálne zmeny alebo nedostatok živín.

Žehličky na vlasy vlasy stenčujú. Žehličky na vlasy vlasy nestenčujú, ale môžu ich vysušovať a robiť krehkejšie, pokiaľ sa nepoužívajú správne.

Všetky žehličky na vlasy sú rovnaké. Rôzne typy žehličiek na vlasy sa líšia materiálom dosiek, teplotným rozsahom a funkciami. Je dôležité vybrať si žehličku, ktorá je vhodná na váš typ vlasov a potreby.

Čo si z článku odniesť?

Je teda žehlička na vlasy skutočne takou hrozbou? Záleží na tom, ako a ako často žehličku používate. Pokiaľ dodržujete správne techniky a používate kvalitné produkty na ochranu vlasov, žehlička vám nijako neublíži. Naopak, môže vaše vlasy zjemniť a zjednodušiť tak ich rozčesávanie.

Podporte výživu a ochranu svojich vlasov a vyskúšajte keratínovú vodu na hydratáciu vlasov a žiarivý lesk. Masky na vlasy pomôžu navrátiť zdravie a krásu poškodeným vlasom a vyživia aj veľmi oslabené kadere. Používanie kvalitného a prírodného šampónu je základ, preto vyskúšajte šampón s morským kolagénom a chlorellou, ktorý vaše vlasy rozžiari a pomôže zabrániť aj padaniu vlasov. Krása začína vo vnútri, a preto vyskúšajte naše vitamíny pre vlasy, nechty aj pleť, ktoré sa rýchlo vstrebávajú a podporujú krásu a výživu vašich vlasov aj zvnútra.

Pamätajte, žehlička na vlasy vám môže uľahčiť styling a dodať vašim vlasom lesk a objem, ale je dôležité, aby ste ju používali správne as rozvahou. Krása vychádza zvnútra, preto je dôležité dbať na celkový zdravý životný štýl. Doprajte si dostatok spánku, jedzte zdravú stravu a pite dostatok tekutín. Vaše vlasy vám za to poďakujú a budú krásne a zdravé, či už ich žehlíte, alebo nie.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.