• Práve teraz máme zľavy na všetko + darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme zľavy na všetko + darček

Hĺbková hydratácia pleti krok za krokom

Krásna a zdravá pleť začína správnou starostlivosťou a jedným z najdôležitejších krokov, ako si udržať mladistvý vzhľad, je hĺbková hydratácia. Pokožka každý deň čelí mnohým vonkajším vplyvom, ako sú slnečné žiarenie, znečistenie či klimatizácia, ktoré ju môžu vysušovať a narušovať jej prirodzenú ochrannú bariéru. Preto je dôležité venovať pleti pravidelnú a cielenú starostlivosť, ktorá jej dodá potrebnú vlahu a zároveň ju ochráni pred nepriaznivými podmienkami. V tomto článku vám krok za krokom predstavíme ideálnu rutinu pre hĺbkovú hydratáciu, ktorá vašej pleti poskytne všetko, čo potrebuje, aby zostala svieža, pružná a žiarivá.

 

Prečo je hydratácia pleti taká dôležitá?

Hydratovaná pleť má silnejšiu ochrannú bariéru, ktorá ju chráni pred vonkajšími vplyvmi, ako je znečistenie, vietor alebo slnko.

Hydratácia dodáva pleti pružnosť, sviežosť a žiarivý vzhľad a súčasne spomaľuje vznik vrások.

Dehydratovaná pokožka je náchylnejšia na podráždenie, ekzémy a ďalšie kožné problémy.

Hydratovaná pleť lepšie absorbuje účinné látky z kozmetiky, ako sú vitamíny, antioxidanty a peptidy.

 

O tom, ako pôsobí voda na vašu pokožku sa viac dozviete v našom predchádzajúcom článku.

 

 

6 krokov pre dokonalú dennú hydratáciu pleti

1. Ráno - najprv použite hydratačnú pleťovú vodu

Aj keď sa večer odlíčite, ráno sa na pleti môžu objavovať nové nečistoty, a preto začnite deň dôkladným odlíčením a očistením pleti.

Po očistení naneste na vatový tampón hydratačnú pleťovú vodu, ktorá pleť dočistí a dokonale ju pripraví na ďalšie kroky a obnoví jej prirodzené pH. Vaša pleť tak bude čistá, svieža, hydratovaná a pripravená vstrebať všetky nasledujúce produkty hydratačné rutiny. Navyše obsahuje kyselinu hyaluronovú, ktorá preniká hlboko do pokožky a vytvára na nej ochranný film, ktorý zamedzuje strate vlhkosti.

 

2. Ráno - pokračujte s hydratačným sérom

Po dôkladnom očistení pleti je čas na intenzívnu dávku hydratácie, ktorú vám zaistí hydratačné sérum vyvinuté špeciálne pre hĺbkové zvlhčenie pokožky. Vďaka svojmu ľahkému zloženiu s kyselinou hyalurónovou a výživnými olejmi preniká do hlbších vrstiev epidermis a poskytuje intenzívnu hydratáciu, ktorá vydrží po celý deň. Sérum navyše obsahuje antioxidanty, ktoré chránia pleť pred voľnými radikálmi a predčasným starnutím pokožky. Po jeho aplikácii bude vaša pleť vyzerať žiarivejšie, bude hladšia a pružnejšia.

Toto ľahké a rýchlo sa vstrebávajúce sérum je obohatené o aktívne látky, ktoré prenikajú hlboko do pokožky a stimulujú jej prirodzené hydratačné procesy, vypĺňajú jemné vrásky a eliminujú začervenanie pleti. Naneste niekoľko kvapiek hydratačného séra na čistú pleť a jemne vmasírujte.

Sérum je ideálne pre všetky typy pleti a poskytuje okamžitý pocit sviežosti a komfortu. Jeho pravidelným používaním si všimnete výrazné zlepšenie textúry a vzhľadu pleti.

 

3. Ráno - nasleduje denný krém

Aby hydratácia vydržala po celý deň, naneste v treťom kroku svojej hydratačné rutiny na pleť hydratačný denný krém. Jeho bohatá textúra vytvára na pokožke ochranný film, ktorý zamedzuje úniku vlhkosti a zároveň chráni pleť pred škodlivými vonkajšími vplyvmi. Vďaka svojmu ľahkému zloženiu sa krém rýchlo vstrebe a nezanecháva mastný film, čo z neho robí ideálnu voľbu na každodenné použitie pod make-up.

Naneste malé množstvo krému na tvár a krk a jemne vmasírujte, kým sa úplne nevstrebe. Hydratačný denný krém obsahuje zložky ako je vitamín E a antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a zanechávajú pleť hebkú a chránenú. Tento krok je kľúčový pre udržanie optimálnej hydratácie počas dňa a zaistenie dlhodobej ochrany pleti.

 

 

4. Večer - Opäť začnite odlíčením a pleťovou vodou

Po náročnom dni je dôležité dôkladne odlíčiť a očistiť pleť pomocou odličovača a dočistite ju hydratačnou pleťovou vodou. Večerná očista je kľúčová na odstránenie nečistôt, make-upu a zvyškov denného krému. Čistá pleť je lepšie pripravená prijať účinné látky z nočného krému.

Stačí ľahko prestriekať pleť hydratačnou vodou a zotrieť alebo ju môžete aplikovať na vatový tampón. Vďaka svojmu praktickému baleniu môžete pleťovú vodu nosiť so sebou a používať ju aj počas dňa na okamžité oživenie pleti.

 

5. Večer - opakujte aplikáciu hydratačného séra

Aby bola vaša pleť počas noci intenzívne regenerovaná, v piatom kroku opäť aplikujte hydratačné sérum, tentoraz ako súčasť večernej starostlivosti o pleť. Jeho ľahká textúra umožňuje rýchle vstrebávanie účinných látok, ktoré pôsobia po celú noc, čo z neho robí ideálny doplnok večernej rutiny v starostlivosti o pleť. Jeho pravidelné používanie vedie k viditeľnému zlepšeniu hydratácie, pružnosti a celkového vzhľadu pleti.

Aplikujte sérum opäť na čistú pleť po večernom čistení, aby ste posilnili účinky hydratácie a pomohli lepšiemu vstrebávaniu aktívnych látok počas spánku. Vďaka tomuto kroku sa ráno prebudíte s pleťou, ktorá je viditeľne sviežejšia, jemnejšia a odpočinutejšia. Opakované použitie séra navyše pomáha udržať pleť dlhodobo hydratovanú a zabraňuje strate vlhkosti počas noci.

 

6. Večer - rutinu zakončite hydratačným nočným krémom

Posledným krokom tejto rutiny je aplikácia hydratačného nočného krému, ktorý bol špeciálne navrhnutý tak, aby počas spánku intenzívne regeneroval pleť, obnovoval jej pružnosť a vyživoval ju do hĺbky. Tento krém je bohatý na výživné látky, ktoré posilňujú prirodzenú bariéru pleti a zaisťujú, že sa ráno prebudíte s hydratovanou pleťou plnou energie.

Naneste nočný krém na tvár a krk a jemne vmasírujte, než pôjdete spať. Tento krok uzatvára celú hydratačnú rutinu a pomáha uzamknúť všetky predchádzajúce vrstvy starostlivosti. Nočný krém od Venira je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú maximálne využiť regeneračné schopnosti svojej pleti počas noci.

Dodržiavaním tejto šesťkrokovej rutiny s produktmi z prírodného hydratačného radu zaistíte, že vaša pleť dostane potrebnú hydratáciu a starostlivosť, ktorú si zaslúži. Každý krok má svoj význam a spoločne tvorí komplexnú starostlivosť o pleť, ktorá vám pomôže dosiahnuť žiarivý a zdravý vzhľad.

 

 

Vyskúšajte tiež ešte kolagén na pleť

Pre ešte intenzívnejšiu starostlivosť nielen o vašu pokožku, ale aj o vlasy a nechty, môžete vyskúšať aj kolagénové drinky, ktoré majú schopnosť viazať veľké množstvo vody, čím pomáhajú udržiavať pokožku zdravú, hydratovanú a vypnutú.

Aký kolagén si vybrať? O kolagénoch sa viac dozviete v našom predchádzajúcom článku.

 

Zaujímavosti o pleti

1. Mastná pleť tiež potrebuje hydratáciu. Paradoxne, aj mastná pleť môže byť dehydratovaná. Je dôležité vybrať si ľahký, nemastný hydratačný gél, ktorý nebude upchávať póry.

2. Slnko vysušuje pleť. UV žiarenie nielenže spôsobuje pigmentové škvrny a predčasné starnutie, ale aj odčerpáva z pokožky vlhkosť. Preto je dôležité používať ochranný krém s vysokým SPF.

3. Počas stresu sa v tele zvyšuje produkcia kortizolu, čo môže viesť k dehydratácii pokožky.

4. S pribúdajúcim vekom sa schopnosť pokožky zadržiavať vlhkosť v pleti znižuje.

5. Ovocie a zelenina obsahujú vysoké množstvo vody a antioxidantov pomáhajú udržiavať pleť zdravú a hydratovanú.

6. Horúca sprcha alebo kúpeľ môžu odstrániť prirodzené oleje z pokožky a vysušovať tak pleť. Preferujte vlažnú vodu a po kúpeli použite hydratačné telové mlieko.

7. Hydratácia je dôležitá nielen v lete, ale aj v zime, pretože suchý vzduch vo vykurovaných miestnostiach môže pokožku vysušovať.

 

Čo si z článku odniesť?

Zdravá a hydratovaná pleť je základom krásneho vzhľadu, a to nielen na pohľad, ale aj na dotyk. Pravidelná starostlivosť o pleť, zameraná na hĺbkovú hydratáciu, vám pomôže udržať pokožku v skvelej kondícii a zamedzí vzniku predčasných známok starnutia. Nezabúdajte, že každodenná starostlivosť je investíciou do budúcnosti vašej pleti – čím lepšie sa o ňu budete starať teraz, tým dlhšie si udrží svoj mladistvý vzhľad a vitalitu.

Zahrnutím hĺbkovej hydratácie do vašej každodennej rutiny dávate svojej pleti to najlepšie, čo potrebuje na to, aby bola zdravá, pružná a žiarivá. Teraz, keď poznáte jednotlivé kroky a máte k dispozícii osvedčené produkty, je čas začať sa o svoju pleť starať tak, ako si zaslúži.

Pamätajte, že každá pleť je iná, a preto je dôležité počúvať jej potreby a upraviť rutinu tak, aby čo najlepšie vyhovovala práve vám. Vaša pleť vám túto starostlivosť vráti v podobe krásneho, sviežeho a mladistvého vzhľadu.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.