• Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček

Detský olej - na čo je dobrý a ako si ho vybrať?

Rodičovstvo prináša mnoho radostí, ale aj starostí. Jednou z nich je starostlivosť o jemnú pokožku dieťaťa, ktorá je náchylnejšia na podráždenie a vysušenie. Našťastie existuje mnoho výrobkov, ktoré vám pomôžu udržať pokožku vášho dieťaťa zdravú a hydratovanú. Jedným z nich je detský olej. Čo je to detský olej a čím sa líši od bežných olejov? V tomto článku sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť o detskom oleji a ako vám môže pomôcť pri starostlivosti o vaše dieťa.

 

Čo je detský olej a z čoho sa skladá?

Detský olej je ľahký olej, ktorý je špeciálne formulovaný na jemnú pokožku bábätiek a detí. Obvykle sa skladá zo zmesi minerálnych olejov a rastlinných olejov, ako je jojobový alebo mandľový olej. Môže obsahovať aj ďalšie prísady, ako sú vitamíny, minerály a antioxidanty, ktoré pomáhajú hydratovať a chrániť pokožku dieťaťa.

 

Vlastnosti detského oleja

Aké vlastnosti by mal mať detský olejček, aby ste ho mohli bez starostí použiť na citlivú pokožku vašich najmenších?

 

1. Hypoalergénne

Detský olej by mal byť hypoalergénny, čo znamená, že je navrhnutý tak, aby minimalizoval riziko alergických reakcií, čo je kľúčové pre ochranu citlivej pokožky dieťaťa, ktorá je náchylnejšia na podráždenie a alergie.

 

2. Jemné a prírodné zložky

Kvalitný detský olej by mal obsahovať bezpečné a prírodné zložky. Ideálne by mal byť zložený z čistých rastlinných olejov, akými môžu byť napríklad mandľový olej, ktorý hydratuje a zjemňuje pokožku alebo levanduľový olej, ktorý má upokojujúce účinky. Vhodný je aj marhuľový alebo feniklový olej, ktorý pomáha upokojovať pokožku a uľaviť jej od tráviacich ťažkostí.

 

3. Hydratačné a ochranné vlastnosti

Detský olej by mal mať silné hydratačné a ochranné vlastnosti. Mal by vytvárať ochrannú bariéru, ktorá udržuje vlhkosť v pokožke a chráni ju pred vysychaním a vonkajšími vplyvmi.

 

4. Jednoduchá vstrebateľnosť

Správny detský olej by mal byť ľahký a ľahko vstrebateľný, aby nezanechával mastný film na pokožke a umožňoval jej dýchať.

 

5. Neutrálna alebo príjemná vôňa

Detský olej by mal mať neutrálnu alebo veľmi jemnú a prírodnú vôňu. Silné parfumácie môžu byť dráždivé a môžu vyvolať alergické reakcie.

 

 

Na čo je dobrý detský olej?

Hydratácia - detský olej hydratuje a zjemňuje citlivú detskú pokožku pomocou minerálnych olejov, ktoré vytvárajú na pokožke ochrannú bariéru a zabraňujú strate vlhkosti v pokožke.

Zmiernenie podráždenia - upokojuje podráždenú pokožku po kúpaní, zapareniny, plienkovú dermatitídu a iné kožné problémy

Čistenie - okrem hydratácie a upokojenia pokožky dokáže detský olej tiež čistiť pleť bábätka

Masáž - olejček môžete použiť na masáž bruška, ktorá pomáha uvoľniť svaly, zmierňuje bolesti brucha a podporuje celkovú pohodu bábätka

Aký olej pre bábätká vybrať?

Venujte pozornosť zloženiu produktu. Olej by nemal obsahovať parabény, ftaláty, farbivá, ktoré dráždia detskú pokožku. Dôležité je vybrať olejček, ktorý má hypoalergénne zloženie, je vhodný pre citlivú pokožku bábätiek a minimalizuje riziko alergických reakcií. Vyberajte oleje s prírodnými ingredienciami napríklad v podobe levanduľového alebo mandľového oleja. Vhodný je tiež produkt obsahujúci extrakt z harmančeka alebo levandule, ktoré majú upokojujúce a protizápalové účinky.

Trápi vaše bábätko nadúvanie či detská kolika a hľadáte prírodný produkt, ktorý je vhodný pre deti už od narodenia? Doprajte svojim najmenším úľavu a namasírujte im bruško pomocou detského oleja, ktorý uvoľní jeho svaly a napätie. Olej uľaví vášmu dieťaťu od bolesti bruška spôsobenej plynatosťou a zaistí mu tak úľavu a pokojnejší spánok.

Prírodné a čisté zloženie je u produktov pre bábätká naozaj dôležité, a preto je náš olej zložený iba z prírodných ingrediencií a obsahuje prírodné oleje vrátane mandľového, marhuľového, levanduľového alebo feniklového, ktoré pomôžu upokojiť pokožku bábätka a uľavia mu od tráviacich ťažkostí.

Čím ešte môžete mazať bábätko? Vyskúšajte detský telový olej, ktorý je vhodný pre citlivú kožu náchylnú na zapareniny. Detský olejček je vhodný aj pre novorodencov a poradí si s podráždenou a svrbiacou pokožkou.

Prečítajte si aj náš článok o kozmetike pre bábätká, kde sa dozviete o ďalších potrebných produktoch pre deti.

 

 

Prečo je dôležité deťom masírovať bruško pomocou oleja?

Masáž bruška je pre bábätká a malé deti nielen príjemná, ale aj nesmierne prospešná. Jemné dotyky a rytmické pohyby pomáhajú uvoľniť napätie, zmierniť bolesti bruška dieťaťa a podporiť trávenie. Prečo je teda dôležité masírovať deťom bruško?

1. Pomáha uvoľniť plyny a črevá, čím zmierňuje koliky, nadúvanie a bolesti brucha.

2. Stimuluje tráviaci systém a pomáha peristaltike, čím uľahčuje trávenie potravy a predchádza zápche.

3. Podporuje krvný obeh a lymfatický systém, čím posilňuje imunitný systém bábätka.

4. Má relaxačný účinok a pomáha bábätku uvoľniť sa. To môže byť obzvlášť prospešné pre bábätká, ktoré trpia plačlivosťou alebo kolikami.

5. Posilňuje väzbu medzi rodičom a dieťaťa, pretože masáž je krásnym a intímnym spôsobom, ako tráviť čas so svojim bábätkom a posilniť s ním vašu vzájomnú väzbu. Dotyky a láskavé dotyky bábätku dávajú pocit bezpečia a lásky.

 

Ako správne masírovať detské bruško?

Ideálny čas na masáž bruška je po kúpaní, keď je bábätko uvoľnené a spokojné. Môžete ho masírovať aj počas dňa, keď si všimnete, že je nepokojné a trpí bolesťami brucha. Frekvencia masáže záleží na individuálnych potrebách bábätka. Všeobecne sa odporúča masírovať bruško 1-2 krát denne po dobu 5-10 minút.

 

Základné techniky masáže bruška

Krúžky: Jemnými kruhovými pohybmi masírujte bruško bábätka v smere hodinových ručičiek. Začnite pri pupku a postupne sa prepracujte von.

Vlny: Jemnými pohybmi masírujte bruško bábätka zhora nadol a odspodu nahor.

Ľahké poklepávanie: Jemne poklepávajte bruško bábätka končekmi prstov.

Kreslenie osmičiek: Nakreslite na bruško bábätka osmičku v smere hodinových ručičiek aj proti smeru hodinových ručičiek.

 

 

Ako detský olejček správne aplikovať

Než sa pustíte do masáže bruška detským olejom, nezabudnite si dôkladne umyť ruky. Potom si do dlaní naneste malé množstvo oleja a jemne ho zahrejte, aby bol pre bábätko príjemný. Jemnými krúživými pohybmi v smere hodinových ručičiek masírujte bruško bábätka, začínajúc v oblasti pupku a postupne sa prepracovávajte smerom von.

Masáž by mala trvať približne 5 minút a môžete ju opakovať niekoľkokrát denne, podľa potreby a reakcie bábätka. Zaraďte masáž aj do bežnej starostlivosti o bábätko, a to aj ako prevenciu pred vznikom koliky.

 

Čo si z článku odniesť?

Detský olejček je univerzálny produkt, ktorý má široké spektrum využitia v starostlivosti o detskú pokožku. Vďaka jemnému zloženiu a hydratačným vlastnostiam je ideálny pre každodennú hydratáciu pokožky bábätka aj batoľaťa.

Pri výbere detského olejčeka je dôležité zvoliť produkt s čo najčistejším a najjemnejším zložením. Vhodné sú olejové zloženie bez parfumácie a farbív, ktoré by mohli dráždiť citlivú detskú pokožku.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.