• Použite práve teraz zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Použite zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke

Derma roller - budú vďaka nemu rásť vlasy rýchlejšie?

Trápia vás riedke vlasy a ich pomalý rast? Potom ste už pravdepodobne počuli o dermarolleri, malom valčeku s mikroihličkami, ktorý sa stáva čoraz populárnejším pomocníkom v boji proti týmto vlasovým problémom. Sľubuje viditeľné výsledky v podobe hustejšej a zdravšej hrivy, ale skutočne funguje? V tomto článku sa dozviete o princípe fungovania derma valčeka na vlasy a zodpovedaní otázky, či vďaka nemu vlasy porastú skutočne rýchlejšie.

 

Čo je to derma roller alebo derma valček?

Derma roller na vlasy je valček vybavený mikroihličkami, ktoré pri prechádzaní po vlasovej pokožke prenikajú do jej vrchnej vrstvy a vytvárajú mikroskopické vpichy. Tieto vpichy stimulujú vlasové folikuly, čím dochádza k prekrveniu vlasovej pokožky, zlepšeniu mikrocirkulácie a aktivácii produkcie rastových faktorov, čo vedie k urýchleniu rastu vlasov, posilneniu ich štruktúry a predchádzaniu ich vypadávaniu. Derma roller tiež napomáha k vstrebávaniu lokálnych vlasových produktov do hlbších vrstiev vlasovej pokožky, čím zvyšuje ich účinnosť.

 

 

Akými spôsobmi je možné prekrvovať vlasovú pokožku?

1. Použitie derma rolleru

2. Masáž hlavy

3. Teplá a studená voda

4. Produkty na stimuláciu rastu vlasov

 

Prečo používať derma roller a prekrvovať vlasovú pokožku?

Pravidelné prekrvovanie vlasovej pokožky je nevyhnutné pre:

- stimuláciu rastu vlasov

- zahušťovanie vlasov

- redukciu vypadávania vlasov

- posilňovanie vlasovej štruktúry

- zlepšenie mikrocirkulácie vlasovej pokožky

- zvýšenie vstrebávania vlasových produktov

- podporu zdravého rastu vlasov

 

Ako často prekrvovať pokožku hlavy pomocou derma rolleru?

Frekvencia prekrvovania pokožky hlavy závisí na type vašich vlasov a individuálnych potrebách. Všeobecne sa odporúča prekrvovať pokožku hlavy 2-3 krát týždenne. Ak máte mastné vlasy, môžete ju prekrvovať častejšie, 3-4 krát týždenne. Naopak, ak máte suché vlasy, postačuje prekrvovať 1-2 krát týždenne.

 

Aký derma valček alebo derma roller si vybrať?

Existuje mnoho typov, ktoré sa líšia dĺžkou ihličiek a materiálom, a výber toho správneho podľa vašich potrieb je kľúčový pre dosiahnutie optimálnych výsledkov.

Dĺžka ihličiek dermarollera je jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré treba zvážiť. Dlhšie ihličky preniknú hlbšie do vlasovej pokožky a stimulujú tak rast vlasov viac, ale môžu tiež spôsobiť väčšie podráždenie. Pre bežné použitie je vhodné kúpiť valček s dĺžkou ihličiek 0,2 - 0,3 mm. Valčeky s dĺžkou ihličiek 0,5 mm a viac by mali používať len vyškolení pracovníci a profesionáli v oblasti medicíny a kozmetiky.

 

Ako používať derma valček na vlasy?

Najprv si dôkladne umyte vlasy a osušte ich. Potom s vydezinfikovaným valčekom jemne prechádzajte po vlasovej pokožke v smere rastu vlasov s ľahkým tlakom. Po použití hydratujte vlasovú pokožku vhodným produktom.

Pred použitím dermarollera na vlasy je dôležité poradiť sa so svojím lekárom, ak máte:

- zápalové ochorenia vlasovej pokožky (napríklad ekzém, lupienka)

- otvorené rany alebo infekcie na vlasovej pokožke 

- citlivú vlasovú pokožku

- alergiu na kovy

 

 

Ako dezinfikovať derma valček?

Na dosiahnutie optimálnych výsledkov a udržanie hygieny je nevyhnutná správna dezinfekcia derma valčeka po každom použití.

Derma valček na vlasy preniká do mikroskopických vrstiev kože, čím otvára cestu baktériám a ďalším mikroorganizmom. Ak nie je derma valček po použití správne dezinfikovaný, hrozí riziko infekcie, podráždenia a zápalu vlasovej pokožky.

Pre dezinfekciu derma valčeka nepoužívajte peroxid vodíka, jód a dezinfekčné prostriedky na báze chloru, ktoré môžu poškodiť jemné ihličky derma valčeka.

Ďalšie tipy na udržanie funkčnosti a čistoty derma valčeka

1. Po každom použití opláchnite derma valček teplou vodou, aby ste odstránili všetky nečistoty a zvyšky produktov.

2. Položte derma valček na čistý uterák a nechajte ho na vzduchu dôkladne vyschnúť. Nepoužívajte fén alebo iné zdroje tepla, ktoré by mohli poškodiť ihličky.

3. Derma valček skladujte v suchom a čistom prostredí.

4. Nesdielajte 1 derma valček s inou osobou.

5. V prípade poškodenia ihličiek derma valčeka ich vymeňte za nové.

 

Ako sa starať o vlasy a vlasovú pokožku po použití derma valčeka?

Derma valček na vlasy vytvára mikroskopické vpichy v vlasovej pokožke, čím stimuluje krvný obeh a produkciu rastových faktorov. To vedie k urýchleniu rastu vlasov, ich zahuštění a posilneniu. Po zákroku je však vlasová pokožka citlivejšia a náchylnejšia k podráždeniu, preto dodržiavajte tieto odporúčania:

1.  Po použití derma valčeka sa vyhnite umývaniu vlasov počas 24 hodín. Dajte vlasovej pokožke čas na regeneráciu a hojenie mikroskopických ránok. Umývanie vlasov v tomto časovom intervale by mohlo podráždiť pokožku a narušiť hojivý proces.

2. Používajte jemný šampón a kondicionér. Po 24 hodinách od dermarollovania umyte vlasy jemným šampónom a kondicionérom určeným pre citlivú vlasovú pokožku. Vyhnite sa hrubému treniu vlasov a pokožky.

3.  Po umytí hydratujte vlasovú pokožku hydratačným produktom, ako je sérum alebo tonikum. Hydratácia pomôže upokojiť pokožku a zmierňuje prípadné podráždenie.

4. Po dermarollování sa vyhnite používaniu fénov, žehličiek na vlasy a ďalších nástrojov na horúce úpravy. Vysoké teploty môžu ďalej podráždiť pokožku.

5. Chránite vlasovú pokožku pred slnkom: Noste klobúk alebo šatku, keď idete von, aby sa na vlasovú pokožku nedostalo slnečné žiarenie. UV žiarenie môže pokožku podráždiť a spomaliť hojenie.

6. Po použití derma valčeka sa vyhnite škrabaniu vlasovej pokožky, keďže by to mohlo viesť k podráždeniu a narušeniu hojivého procesu.

 

 

Doplňkové produkty pre podporu rastu vlasov

Vyskúšajte ďalšie produkty na podporu rastu vlasov a zabezpečte si tak krásne, zdravé a dlhé vlasy, o ktorých ste vždy snívali.

 

Stimulačný masážny kartáč pre vlasovú pokožku

Podporte rast vlasov s VENIRA stimulačným masážnym kartáčom pre vlasovú pokožku, ktorý účinne prekrvuje pokožku hlavy, stimuluje prirodzený rast vlasov a pomáha k efektívnejšiemu vstrebávaniu účinných látok z kozmetických prípravkov. Kartáč je vhodný pre všetky typy vlasov a môžete ho použiť nielen vo sprche.

 

 

VENIRA hrebeň na vlasy

Ak túžite po precízne rozčesaných a hladkých vlasoch, siahnite po VENIRA hrebeni na vlasy, ktorý je vhodný na cestovanie, pretože sa jednoducho zmestí aj do kabelky. Vlasy necháva nadýchané, lesklé a zabraňuje rozdvojovaniu končekov.

 

Gumové medvedíky pre vlasy, nechty, pleť

V prípade, že okrem krásnych vlasov túžite aj po zdravej a krásnej pleti a nechtov, dajte šancu gumovým medvedíkom pre vlasy, nechty a pleť so šťavnatou jahodovou príchuťou, ktoré obsahujú kolagén a 13 ďalších aktívnych látok vrátane zinku a selénu. Medvedíky eliminujú vypadávanie vlasov, zriedenie nechtov a redukujú drobné nedokonalosti pleti.

 

Hair booster bezoplachové sérum

Hair booster bezoplachové sérum zaslúžene vyhralo v kategórii THE BEST HAIR CARE PRODUCT na veľtrhu Beauty Forum v roku 2022. Obsahuje látku HotFlux a ďalších 22 účinných zložiek, ktoré sa postarajú o urýchlenie rastu vašich vlasov, eliminuje nadmerné vypadávanie vlasov a podporí zkludnenie vlasovej pokožky.

 

Šampón pre rast vlasov

Vyskúšajte tiež prírodný šampón pre rast vlasov s vôňou kokosu, ktorý vaše vlasy vyživí, upokojí pokožku hlavy a zmierňuje zriedenie a vypadávanie vlasov.

 

Ďalšie tipy pre krásne vlasy

Pamätajte, že pre zdravé, krásne a objemné vlasy je tiež vhodné:

- dosť spať

- eliminovať stres

- jesť zdravo, vyvážene, zamerať sa na dostatočný prísun ovocia, zeleniny, vitamínov a minerálov

- správna celková starostlivosť o vlasy a vyhýbanie sa ich nadmernému tepelnému spracovaniu

- používať bylinné oplachy napríklad z rozmarínu, koprivy alebo lopúchu kvôli ich blahodárnym vlastnostiam, ktoré podporujú rast vlasov

 

Čo si z článku odniesť?

Derma valček na vlasy môže byť účinným nástrojom na stimuláciu rastu vlasov, ich zahuštěnie a celkové zlepšenie zdravia vlasovej pokožky. Je však dôležité používať ho správne a s ohľadom na individuálne potreby vlasov. Cesta k hustým vlasom vyžaduje trpezlivosť a disciplínu. Derma roller je nástroj, ktorý vám na tejto ceste pomôže, ale je len na vás, či ho budete používať správne, pravidelne a s vytrvalosťou. Nie je to kúzelná palička, ktorá cez noc premení riedke vlasy na kadeřnícky sen, ale pri dodržiavaní vyššie uvedených rád a správnej celkovej životosprávy môžete pomocou derma valčeka dosiahnuť husté a krásne vlasy.

Ak chcete ešte viac podporiť rast vlasov, zvážte tiež používanie ďalších produktov na objem a hustotu vlasov v podobe gumových medvedíkov, hair boosteru, šampónu na podporu rastu vlasov alebo stimulačného masážneho kartáča. Kombináciou vhodných účinných produktov zvýšite svoju šancu na dosiahnutie objemných a hustých kučier.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.