• Práve teraz máme zľavy na všetko + darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme zľavy na všetko + darček

Čo robiť, keď vás trápi nuda? 12 tipov, ako sa zabaviť

Nuda je nepríjemný spoločník, ktorý nás môže navštíviť v rôznych situáciách. Či už máte voľný večer, prázdniny alebo jednoducho potrebujete odpočinok od každodenných povinností, máte nespočetné množstvo možností, ako sa zabaviť. My sme pre vás pripravili 12 zaujímavých aktivít, ktoré môžete jednoducho rýchlo a jednoducho zrealizovať. Prečítajte si dnešný článok a istite naše tipy na zahnanie nudy, ktoré vás zabavia, prinesú vám nové skúsenosti a zlepšia vašu náladu.

 

 

12 tipov na zahnanie nudy

S nudou sa už určite niekedy v živote stretol každý z nás. Ako sa môžete zabaviť, keď vás prepadnú chvíle, keď neviete, čo robiť? Nižšie nájdete 12 tipov na zaujímavé činnosti, ktoré pomôžu rozvíjať vaše schopnosti, zabavia vás a môžu vás naučiť niečo nové.

 

 

 

1. Buďte kreatívni

Popustite uzdu svojej fantázii a kreativite. Ako v sebe prebudiť kreatívne myslenie? Spôsobu je hneď niekoľko.

Každý deň si vyhraďte čas len pre seba a venujte sa svojim myšlienkam

Vytvorte si doma priestor na tvorenie alebo vyrazte do prírody načerpať inšpiráciu

Nebojte sa experimentovať a skúšať nové veci, pretože kreativita často vzniká z nečakaných situácií a kombinácií

Inšpirujte sa prostredníctvom kníh, filmov alebo hudby

Zapisujte si všetky nápady do denníka

Prepadla vás múza, ale neviete, do akej kreatívnej činnosti sa pustiť? Skúste napísať poviedku alebo báseň, dajte sa na fotenie alebo si vymyslite nejaký DIY projekt. Pamätajte, kreativita je ako sval, čím viac ju budete trénovať, tým silnejšia bude.

 

2. Urobte si wellness deň

Kedy ste si naposledy urobili svoj relaxačný deň a dopriali si starostlivosť, ktorú si zaslúžite? Svoj wellness deň začnite tým, že si pripravíte voňavý a ošetrujúci kúpeľ. Ako na to?

Použite ovocné šumivé bomby do kúpeľa obohatené o avokádový a olivový olej, ktoré zanechajú vašu pokožku hladkú, vyživenú a krásne prevoňanú. Do teplého kúpeľa pridajte aj relaxačnú soľ, ktoré si poradia so stresom aj únavou. Po kúpeli sa ešte osprchujte, odstráňte odumreté kožné bunky pomocou peelingu a opláchnite. Nezabudnite ani na vyživujúcu masku na vlasy, ktorú aplikujte po umytí vlasov šampónom na vlhké vlasy, počkajte 3 minúty a opláchnite.

Pokožku hydratujte telovým marhuľovým mliekom a zamerajte sa aj na končeky vlasov, o ktoré sa postará arganový olej. Nezabudnite si dôkladne odlíčiť pleť a doprajte jej tú správnu starostlivosť. Ako na to sa dozviete v našom predchádzajúcom článku.

 

3. Cvičte

Keď práve neviete, čo robiť, urobte niečo pre seba a svoje zdravie. Vybehnite do parku, choďte si zaplávať, navštívte hodinu jógy alebo si zacvičte v pohodlí domova. Pokiaľ si chcete urobiť domáci tréning trochu náročnejší, použite naše odporové gumy. K lepším výkonom pri tréningu vám pomôžu kapsule Nakopni to!, ktoré vám dodajú maximálnu energiu pri cvičení. Športu zdar!

 

4. Dajte sa do varenia

Vyskúšajte nové recepty a objavte v sebe skrytého kuchára. Varenie môže pôsobiť terapeuticky a zároveň prakticky - naučíte sa nové zručnosti a odmenou sa vám stane chutný pokrm. Hľadajte recepty online alebo sa inšpirujte kuchárskymi knihami.

Nezabudnite experimentovať s rôznymi kuchyňami. Talianska, thajská, mexická alebo indická kuchyňa ponúka nespočetné množstvo chutí a techník, ktoré môžete vyskúšať. Navyše, varenie s priateľmi alebo rodinou môže byť skvelou spoločenskou aktivitou. Pripravte si tematický večer s kamarátmi. Uvarte si špeciality typické pre vybranú krajinu a celý večer neste v duchu vybranej krajiny. V prípade, že sa rozhodnete pre Taliansko, bude sa vám hodiť náš olivový olej, ktorým si ľahko ochutíte pokrmy a môžete si z neho a kešu orieškov vyrobiť aj pesto.

Zakončite večer osviežujúcim a chutným dezertom v podobe našej ovocnej proteínovej zmrzliny. Budete potrebovať 30 g proteínu podľa výberu, hrsť kešu orieškov, 2 zrelé mrazené banány, 50 ml mlieka a môžete pridať aj škoricu. Všetky ingrediencie vložte do mixéra a rozmixujte do hladka. Pokiaľ je zmes príliš hladká, pridajte trochu viac mlieka. Dobrú chuť.

 

 

5. Objavujte okolie

Objavovanie nových miest vám pomôže spoznať nové podniky, ľudí, a taktiež získavať nové zážitky. Preskúmajte históriu svojho mesta a získajte tipy na miesta, na ktorých ste ešte neboli.

 

6. Pomôžte druhým

Čo tak urobiť dobrý skutok a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Ponúknite pomoc organizáciám zameraným na pomoc seniorom, deťom, zvieratám alebo ľuďom bez domova. Využite svoje schopnosti a pomôžte s administratívou alebo fyzickou prácou. Zúčastniť sa môžete aj rôznych dobrovoľníckych akcií v podobe upratovania parkov či pomôcť pri kultúrnych akciách alebo zbierkach.

 

7. Nájdite si nový koníček

Ako si vybrať nový koníček? Zamyslite sa nad tým, čo vás bavilo ako dieťa. Čo vás zaujíma teraz a čo by ste sa radi naučili? Pokiaľ chcete byť aktívna, vyskúšajte turistiku, tanec alebo lezenie po horách. Ak ste skôr intelektuál, zamerajte sa na jazyky alebo šach.

 

8. Vzdelávajte sa pomocou kurzov

Vzdelávajte sa pomocou online aj offline kurzov či workshopov. Vyberte si oblasť, v ktorej by ste sa chceli zdokonaliť. Môže ísť napríklad o psychológiu, financie, marketing, programovanie alebo spev. Možnosti sú neobmedzené a voľba závisí čisto na vás!

 

 

9. Objavujte nové knihy a čítajte

Objavujte nové literárne žánre a spisovateľa. Pridajte sa do literárnej skupiny na sociálnych sieťach a nechajte sa inšpirovať tipy na knihy od ostatných používateľov. Začnite navštevovať čitateľský klub a pokiaľ vo vašom okolí žiadny nie je, skúste založiť svoj.

 

10. Vytvorte si playlist

Kto by nemiloval hudbu. Niekedy však býva ťažké nájsť taký hudobný playlist, ktorý by vám sedel na mieru. Vytvorte si preto svoj. Vybrať si môžete napríklad priamo platformu spotify, na ktorej si môžete vytvoriť playlisty napríklad podľa ročného obdobia alebo podľa nálady.

 

11. Maľujte

Nemusíte byť práve Picasso, aby ste mohli použiť plátno, paletu a farby. Maľujte podľa predlohy alebo sa vydajte smerom abstraktného umenia. Výsledok si môžete zarámovať a zavesiť na stenu. Skúsiť môžete tiež maľovanie podľa čísel, antistresové omaľovánky alebo zážitkové maliarske kurzy.

 

12. Spíšte si bucket list

Bucket list, čiže zoznam prianí, je vlastne zoznam zážitkov, cieľov a snov, ktoré by ste chceli zažiť počas svojho života. Je to akýsi osobný „návod“, ako si užiť život naplno a nič dôležité neminúť.

 

Ako si vytvoriť bucket list?

Brainstorming - napíšte si úplne všetko, čo vás napadne. Neobmedzujte sa, buďte kreatívni.

Kategórie - roztrieďte svoje nápady do kategórií, napríklad cestovanie, osobný rast, zážitky, dobrodružstvo.

Dôležitosť - zoraďte si prianie podľa dôležitosti.

Konkrétnosť - formulujte svoje prianie čo najkonkrétnejšie. Miesto "cestovať" napíšte "navštíviť Island".

Flexibilita - svoj zoznam pravidelne upravujte a rozširujte

 

Príklad bucket listu

Príroda - prechádzka džungľou v Amazónii, sledovanie polárnej žiary v nórsku, plávanie s delfínmi, spať pod širákom a pozorovať hviezdy

Kultúra - zúčastniť sa karnevalu v Rio de Janeiro, navštíviť múzom Harryho Pottera v Londýne

Gastronómia - ochutnať jedlo z 10 rôznych krajín, naučiť sa pripravovať sushi

Osobný rozvoj a učenie - naučiť sa hrať na hudobný nástroj, naučiť sa nový jazyk na úrovni rodeného hovorcu, napísať knihu

Adrenalínové zážitky - skočiť s padákom, prechádzka na štvorkolke púšťou

 

Čo si z článku odniesť?

Vyššie uvedené tipy vám môžu pomôcť nielen zabaviť sa, ale aj rozvíjať svoje zručnosti a objavovať nové záujmy. Pamätajte, že kľúčom k boju proti nude je aktívny prístup a ochota skúšať nové veci. Či už sa rozhodnete pre kreatívne činnosti, šport, alebo napríklad učenie sa niečomu novému, každá aktivita má potenciál obohatiť váš život a priniesť vám radosť.

Nezabúdajte, že nuda môže byť tiež príležitosťou na odpočinok a reflexiu. Namiesto toho, aby ste sa na nudu pozerali ako na negatívny stav, skúste ju vnímať ako šancu spomaliť a zhodnotiť, čo je pre vás skutočne dôležité. Využite tento čas na relaxáciu, meditáciu alebo plánovanie svojich budúcich cieľov. S trochou kreativity a pozitívneho myslenia sa z nudy môže stať váš spojenec na ceste k osobnému rozvoju a spokojnosti.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.