• Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček

Čo je micelárna voda? Ako funguje, ako ju používať a všetko, čo o nej musíte vedieť

O micelárnej vode už ste nepochybne počuli. Viete ale na akom funguje princípe, ako ju zaradiť do svojej beauty rutiny a ako ju správne používať? To, a oveľa viac, sa dozviete v dnešnom článku.

Čo je micelárna voda

Micelárna voda je čistiaci prípravok, ktorý z pleti odstraňuje zvyšky make-upu, nečistôt a odumretých kožných buniek. Pokiaľ budete mať navyše pri výbere micelárky šťastnú ruku a siahnete po niektorej z obsahom zvláčňujúcich zložiek, zvládne vašu pleť aj krásne hydratovať.

 

Ako micelárna voda funguje?

Za všetkým stoja micely, ktoré si môžete predstaviť ako mikroskopické čiastočky, ktoré k sebe priťahujú nečistoty ako magnet. Na jednej strane na seba dokážu viazať olej a nečistoty rozpustné v tukoch a na strane druhej viažu nečistoty a kožné bunky rozpustné vo vode.

 

Pozor na micelárky s mydlovou zložkou

Micelárne vody s obsahom mydlovej zložky a ďalších derivátov sú vo väčšine prípadov vyrobené z ropy. Ich schopnosť čistiť je taká silná, že tým narúšajú hydrolipidový film pokožky. Pleť potom nie je chránená pred pôsobením vonkajších vplyvov a únikom vody. Naopak je náchylná na vysúšanie, podráždenie, tvorbu ekzémov a upchávanie pórov. Jediným vhodným variantom je preto micelárna voda s prírodným zložením. Práve taká je VENIRA micelárna voda pre citlivú pleť.

 

5 výhod VENIRA micelárnej vody pre citlivú pleť

Na rozdiel od konvenčných micelárnych vôd neobsahuje syntetické micely, ktoré môžu narušiť kožnú bariéru, spôsobiť podráždenie pleti a viesť k vzniku vyrážok. Z toho dôvodu je mimoriadne vhodná na starostlivosť o citlivú pleť.

Obsahuje zmäkčovadlo glycerín, ktoré podporuje hydratáciu a zvlhčenie pleti. Naopak neobsahuje žiadny alkohol, o ktorom je dobre známe, že pleť vysušuje. Vďaka tomu je táto micelárna voda ideálna pre suchú alebo dehydratovanú pleť.

Micelárna voda na akné pokožku zbavuje zvyškov make-upu, kožného mazu, potu, ale aj odličovacích a čistiacich prípravkov. Tým všetkým zabraňuje upchávaniu póru, zvyšuje priepustnosť kože a pripravuje ju na príjem aktívnych látok obsiahnutých v následnej starostlivosti.

Obsiahnuté prírodné ingrediencie sú šetrné k prirodzenému ochrannému filmu pokožky. Konkrétne kyselina mliečna prispieva k udržaniu prirodzenej hladiny pH.

Nemusí sa zmývať, a tak je jej hydratačný, regeneračný a tonizačný účinok skutočne dlhotrvajúci. Tento benefit oceníte najmä pri cestovaní av ďalších situáciách, keď máte obmedzený prístup k čistej vode.

 

Nezabudnite, že najlepšia micelárna voda sa postará „len“ o čistenie pleti. Aby bola vaša rutina skutočne kompletná, rozšírte ju o ďalšie kozmetické produkty starostlivosti o pleť. To, ako sa správne starať o svoju pleť s ohľadom na jej typ, sa dozviete v našom článku.

 

Ako často a ako správne používať micelárnu vodu

Micelárnu vodu používajte v ideálnom prípade dvakrát denne v rámci svojej rannej a večernej rutiny.

Ako správne postupovať? Začnite tým, že si dôkladne umyjete ruky antibakteriálnym mydlom. Potom si odlíčte a vyčistite pleť. Následne si vezmite jednorazový vatový tampónik (alebo ekologickejšiu látkovú verziu, ktorú ľahko vyperiete) a naneste naň primerané množstvo micelárky. Pomaly prechádzajte po pokožke, aby ste ju zbavili všetkých zvyšných nečistôt. Micelárnu vodu pre citlivú pleť nechajte samovoľne zaschnúť (za predpokladu, že používate našu micelárnu vodu bez mydlovej zložky) a pokračujte aplikáciou pleťového séra a krému na pleť.

 

Micelárna voda verzus tonikum verzus ružová voda: Čím sa líšia?

Zatiaľ čo prírodna micelárna voda je ideálna na konečné vyčistenie pleti, tonikum sa používa ako medzikrok medzi čistením a zvlhčením pleti. Poskytuje jej totiž okamžitú hydratáciu, vyrovnáva pH pleti a pripravuje ju na ďalšie kroky rutiny. Na podobnom princípe ako tonikum funguje ružová voda, s ktorou môžete navyše osviežiť svoju pleť kedykoľvek počas dňa.

V prípade, že používate VENIRA micelárnu vodu pre citlivú pleť, krok tonizácie môžete bez problémov preskočiť. Naša micelárka totiž obsahuje ružovú vodu z ruže stolistov, ktorá prispieva k zjemneniu, tonizácii a upokojeniu pokožky. Zároveň jej dodáva zdravú dávku vlhkosti a základné mikroživiny. Okrem toho má anti-aging účinok, a tak podporuje prirodzene svieži a mladistvý vzhľad pleti.

 

Čo si z dnešného článku odniesť?

Pokiaľ budete používať micelárku na dennej báze, máte istotu, že vaša pleť bude vždy dokonale vyčistená, a teda dokáže absorbovať látky obsiahnuté v krémoch a sérach, ktoré sa aplikujú v ďalších krokoch rutiny. Po aplikácii nechajte micelárku vždy prirodzene zaschnúť a nikdy ju nezmývajte vodou – v jej zložení sú totiž vitamíny, minerálne látky a antioxidanty, ktoré na jej povrchu chcete nechať pôsobiť.

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.