• Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček

Čistenie pleti v pohodlí domova, krok za krokom

Túžite po žiarivej a zdravej pleti a nechcete míňať tisíce za nákladné kozmetické procedúry? Dokonalú pleť môžete dosiahnuť aj z pohodlia domova používaním kvalitných kozmetických prípravkov a pravidelnou starostlivosťou. V tomto komplexnom sprievodcovi vám krok za krokom popíšeme správnu techniku čistenia pleti, ktorá vám pomôže dosiahnuť viditeľné výsledky a zbaviť sa nedostatkov pleti. Pokračujte v čítaní článku a dozviete sa naše osvedčené postupy pre starostlivosť o pleť, ktorá sa pre vás stane príjemným rituálom, ktorý si zamilujete a vaša pleť vám za neho poďakuje.

 

Dôležitosť správneho čistenia pleti

Prečo je také dôležité si pleť čistiť? Čistenie pleť zbavuje nečistôt, prachu, make-upu a prebytočného mazu, ktoré upchávajú póry a vedú k tvorbe akné, čiernych bodiek a ďalších kožných problémov. Znečistená pleť je náchylnejšia na podráždenie, začervenanie či svrbenie. Správna starostlivosť pokožku pomáha upokojiť a pôsobí ako prevencia vzniku nedokonalostí pleti. Čistá pleť navyše lepšie vstrebáva hydratačné krémy, séra a ďalšie pleťové produkty, čím zvyšuje ich účinnosť.

Venovať sa pravidelnému čisteniu a starostlivosti o pleť by ste sa mali venovať aj v prípade, že túžite po hladkej pleti bez jemných liniek, vrások a pigmentových škvŕn, pretože nečistoty priľnavé na pleti poškodzujú elastín a kolagén, čím vedú k nechcenému starnutiu pleti. Pokiaľ sa chcete pýšiť sviežou, zdravou a rozjasnenou pleťou, nevyhnete sa jej pravidelnému čisteniu.

 

Ako často si umývať tvár?

Ideálna frekvencia umývania pleti závisí od typu pokožky, životného štýlu a ďalších faktorov, ale všeobecne sa dá povedať, že by ste si tvár mali čistiť 2x denne, vždy ráno na odstránenie nečistôt, ktoré sa pokožke nahromadili cez noc a večer na odstránenie make upu a nečistôt, ktoré prišli na pleti cez deň.

 

 

Kľúčové kroky na efektívne čistenie pleti

Každodenná rutina pre žiarivú pleť začína dôkladným čistením. Odstráňte makeup a nečistoty, ktoré zaťažujú pleť a upchávajú póry. Jemným čistiacim prostriedkom pleť zbavte prebytočného mazu a nečistôt, čím ju pripravíte na ďalšie kroky starostlivosti. Tonikum porovná pH pleti a zjemní póry, zatiaľ čo hydratačný krém dodá pleti potrebnú hydratáciu a výživu. Pravidelná starostlivosť o pleť ju zbaví nečistôt, hydratuje ju a podporí jej zdravý vzhľad. Aké produkty na efektívne čistenie pleti použiť?

1. Odstránenie make upu a nečistôt

Odstránenie nečistôt a make-upu z pleti je nevyhnutnou súčasťou každodennej starostlivosti o pleť. Správnym čistením a odličovaním pleti pomáhate predchádzať upchávaniu pórov, zabraňujete podráždeniu a predčasnému starnutiu pleti, podporujete jej regeneráciu a zlepšujete jej celkový vzhľad. Aké produkty na odstránenie nečistôt z pleti použiť?

 

Odličovacie mlieko

Pre prvý krok čistenia pleti odporúčame použiť odličovacie mlieko s obsahom 19 účinných zložiek vrátane jojobových esterov, slnečnicového vosku a extraktu z húb Albatrellus Confluens naneste na navlhčenú pleť pomocou kozmetického tampónu, jemným stieraním z pokožky a odstráňte zvyšky make up.

Mlieko s vôňou kokosu rešpektuje prirodzené pH vašej pleti, hydratuje ju, pôsobí šetrne, ale zároveň dokáže odstrániť všetky nečistoty a aj riasenku či make-up.

 

Odličovací a čistiaci gél

Pokiaľ však hľadáte prírodný kozmetický produkt, ktorý je 2v1, vašu pleť odlíči a vyčistí zároveň, vyskúšajte odličovací a čistiaci gél, ktorý obsahuje kyselinu mliečnu a ďalších 17 aktívnych zložiek vrátane aloe vera a bazalky indickej, ktoré podporujú a urýchľujú vlastné ochranné funkcie pokožky. Na dosiahnutie dokonalého výsledku aplikujte gél v dvoch krokoch:

1. Naneste gél na navlhčený vatový tampónik a jemne s ním prechádzajte po navlhčenej pleti, vrátane oblasti očí. Takto odstránite všetok make-up a nečistoty. Pleť potom opláchnite vlažnou vodou.

2. Gél aplikujte priamo na končeky prstov a jemnými krúživými pohybmi ho vmasírujte do pleti. Gél tak na seba viaže hlboko usadené nečistoty aj tie na povrchu pleti. Pleť dôkladne opláchnite a pokračujte v ďalšej fáze vašej ošetrujúcej rutiny.

Pre ešte efektívnejšie odlíčenie a hĺbkové čistenie použite konjakovú hubku.

 

2. Čistenie pleti čistiacim prostriedkom

Čistenie pleti je základným krokom v každej rutine starostlivosti o pleť, pretože odstraňuje nečistoty, ktoré môžu upchávať póry a viesť k vzniku akné a iných nedokonalostí, ďalej zlepšuje vstrebávanie kozmetických produktov a dodáva zdravý vzhľad pleti. Čo použiť na dôkladné vyčistenie vašej pleti?

 

Tvárová umývacia pena

Účinné látky obsiahnuté v tvárovej umývacej pene v podobe kyseliny mliečnej a ďalších 19 aktívnych zložiek vyčistia vašu pokožku do hĺbky bez vychýlenia hodnoty pH vašej pleti, redukujú zvýšenú produkciu kožného mazu a pomáhajú zabraňovať vyparovaniu vody z pleti, čím ju pomáhajú udržiavať hydratovanú.

Pena je vhodná aj pre problematickú, citlivú a aknóznu pleť a poskytuje antibakteriálne, dezinfekčné a upokojujúce účinky. Jednu pumpičku umývacej peny aplikujte ráno a večer na vlhkú tvár, krúživými pohybmi vmasírujte do pokožky a dôkladne opláchnite vodou. Penu môžete používať priamo na celú tvár vrátane očí.

 

 

3. Tonizácia pleti

Tonizácia pleti je často zabúdaným krokom v starostlivosti o ňu, ale v skutočnosti má mnoho benefitov, ktoré z nej robia dôležitú súčasť rutiny, pretože vyrovnáva pH pleti, odstraňuje hlbšie zvyšky nečistôt, upokojuje a osviežuje a navyše pripravuje pleť na ďalšie produkty.

 

Rozmarínová voda

Rozmarínová voda, čiže hydrolát z rozmarínu, sa získava parnou destiláciou rozmarínových kvetov a listov a robí z nej vodu so širokou škálou. Vyskúšajte tohto obľúbeného pomocníka v starostlivosti o pleť. Rozmarínová voda má antiseptické a protizápalové vlastnosti, ktoré ju robia ideálnou na čistenie a tonizáciu pleti. Pomáha odstraňovať prebytočný maz, sťahovať póry a regulovať produkciu kožného mazu. Súčasne pôsobí preventívne proti predčasnému starnutiu pleti, upokojuje podráždenie, hydratuje a je vhodná aj pre veľmi citlivú pleť.

Rozmarínovú vodu nastriekajte na vatový tampón alebo ju nastriekajte priamo na tvár a jemne masírujte. Produkt je bezoplachový, a preto následne nemusíte umývať tvár vodou. Používajte dvakrát denne.

 

4. Hydratácia pleti

Dehydratovaná pleť môže byť suchá, šupinatá, podráždená a náchylná na vznik vrások. Súčasne môže byť dehydratovaná pleť náchylnejšia na tvorbu akné, pretože sa pleť snaží kompenzovať nedostatok vlhkosti produkciou nadmerného mazu, ktorý potom upcháva póry.

 

Hydratačné sérum

Receptúru nášho hydratačného séra sme pozdvihli na novú úroveň. Teraz obsahuje ešte viac účinných látok, ktoré zaistia ešte viditeľnejšie a fantastickejšie výsledky. Do séra sme novo pridali extrakt z chmeľu otáčavého, ktorý chráni pokožku pred škodlivými voľnými radikálmi a bojuje proti predčasnému starnutiu. Ovsený výťažok zase upokojuje podráždenú kožu, zmierňuje začervenanie a zlepšuje jej textúru. Komplexnú antioxidačnú ochranu, zníženie podráždenia a začervenania poskytuje pleti aloe vera. Slnečnicový olej s kyselinou olejovou a lecitín s fosfolipidmi obsiahnuté v sére zase zaisťujú hĺbkovú hydratáciu pleti a udržujú ju hebkú a pružnú.

 

5. Doplnkové kroky pre hĺbkové čistenie pleti

 

Exfoliácia

Exfoliáciu alebo peeling je nutné vykonávať, aby ste odstránili odumreté kožné bunky z povrchu pokožky a dali tak priestor tvorbe nových kožných buniek. V prípade, že nebudete vykonávať peeling pokožky, začnú sa na jej povrchu hromadiť staré bunky, pleť začne pôsobiť šupinato, matne a póry sa začnú upchávať. Peeling robte niekoľkokrát týždenne podľa vašej potreby.

 

Pleťové masky

Pleťové masky sú skvelým doplnkom vašej rutiny starostlivosti o pleť a ponúkajú množstvo benefitov napríklad v podobe intenzívnej hydratácie pleti, hĺbkového čistenia, zjemnenia a rozjasnenia či pre redukciu vrások. Masku vyberajte podľa typu pleti.

Na mastnú pleť sú ideálne masky s čistiacimi zložkami, ako je íl, bahno alebo kyselina salicylová, ktoré pomôžu regulovať produkciu mazu a čistiť póry. Na suchú pleť používajte hydratačné masky s obsahom hydratačných zložiek, ako je kyselina hyalurónová, aloe vera alebo glycerín, ktoré dodajú pleti vlhkosť a zjemnia ju. Citlivá pokožka vyžaduje jemné a upokojujúce masky s obsahom aloe vera, harmančeka alebo ovsa, ktoré podráždenú pleť upokoja. Na zmiešanú pleť môžete použiť kombináciu rôznych typov masiek pre rôzne oblasti tváre, napríklad na mastnú T-zóny vyskúšajte čistiacu masku a na suché tváre hydratačné.

 

 

Nezabúdajte pleť hydratovať zvonku aj zvnútra

Výživa pleti zvnútra je rovnako dôležitá ako zvonku. Zatiaľ čo krémy a séra hydratujú pleť z povrchu, hydratácia zvnútra zaisťuje, aby pleťové bunky mali dostatok vlhkosti, ktorú potrebujú na správne fungovanie. Pite dostatočné množstvo vody, ideálne 2-3 litre denne, jedzte ovocie a zeleninu obsahujúcu veľké množstvo vody, vyhnite sa alkoholu a kofeínu, ktoré pleť dehydrujú a dopĺňajte vitamín C.

 

Kyselina hyalurónová na vnútorné použitie

Chcete sa zbaviť prvých vrások, pigmentových škvŕn a rozžiariť svoju pleť? Potom je pre vás kyselina hyalurónová ideálnym riešením! Táto zázračná látka dodá vašej pleti potrebnú výživu, pružnosť a pevnosť, a tak ju zbaví unaveného vzhľadu.

Kyselina hyalurónová na vnútorné použitie s príchuťou citróna a limetky je vhodná pre všetkých mužov aj ženy, ktorí túžia po krásnej a hvyživenej pleti a je ideálna aj pre užívanie v tehotenstve. Rozmiešajte 1–3 ml (1 ml = 15 kvapiek) v pohári s čistou vodou (prípadne vo vlažnom džúse) a vypite. Užívajte ideálne hneď ráno.

 

Ďalšie tipy pre efektívne a šetrné čistenie pleti

1. Vyberte si správny čas na čistenie – ranné čistenie pleti pomáha odstrániť prebytočný maz a nečistoty, ktoré sa počas noci nahromadili na pokožke. Večerné čistenie pleti je obzvlášť dôležité, pretože pomáha odstrániť make-up, opaľovací krém a ďalšie produkty, ktoré ste počas dňa používali.

2. Použite teplú, ale nie horúcu vodu, pretože horúca voda môže pokožku vysušovať a podráždiť. Namiesto toho používajte vlažnú vodu, ktorá je príjemná na dotyk.

3. Jemne masírujte pleť a pri nanášaní čistiaceho prostriedku jemne masírujte pleť krúživými pohybmi po dobu 30 sekúnd. To pomôže uvoľniť a odstrániť nečistoty z pórov.

4. Nezabudnite na krk a dekolt – krk a dekolt sa tiež ľahko znečisťujú a starnú, preto je dôležité ich pri čistení pleti nezabudnúť.

7. Vyhýbajte sa drhnutiu pleti, ktoré môže podráždiť a poškodiť. Namiesto toho používajte jemné krúživé pohyby.

 

Čo si z článku odniesť?

Pravidelné a dôkladné čistenie pleti je kľúčové pre jej zdravie a krásu. Dodržiavaním jednoduchých krokov popísaných v tomto článku a používaním správnych produktov zaistíte, že vaša pleť bude čistá, hydratovaná a rozjasnená.

Čistenie pleti vykonávajte v 4 krokoch. Pred spaním je nevyhnutné dôkladne odstrániť make-up a nečistoty z pleti jemným odličovacím prostriedkom. Na čistenie pleti si vyberte si čistiaci prostriedok, jemne ho vmasírujte do vlhkej pleti a dôkladne opláchnite vlažnou vodou. Pleťové tonikum pomáha vyrovnať pH pleti a odstrániť prípadné zvyšky nečistôt. Vyberte si tonikum bez alkoholu, ktoré pleť nedráždi. Po čistení a tonizácii je dôležité pleť hydratovať. Použite hydratačný krém vhodný pre váš typ pleti a jemne ho vmasírujte do tváre a krku. Vyskúšajte aj doplnkovú starostlivosť o pokožku vo forme peelingov alebo pleťových masiek a skúste užívať kyselinu hyalurónovú na vnútorné použitie.

Pamätajte, že krása vychádza zvnútra von. Okrem dôkladného čistenia a správnej kozmetiky doprajte svojmu telu i duši aj dostatok odpočinku, zdravej stravy a pohybu, a vaša pleť vám to tisíckrát vráti.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.