• Použite práve teraz zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Použite zľavový kód EXTRA5 + vyberte si darček k objednávke

Ako zvládnuť PMS (predmenštruačný syndróm)? Všetko, čo potrebujete vedieť - kompletný sprievodca.

Predmenštruačný syndróm alebo PMS môže byť pre ženy skutočnou bolesťou. Sprevádza ho celý rad nepríjemných fyzických a psychických príznakov PMS, ktoré ženám prevrátia život naruby a obmedzujú ich každodenné fungovanie. Pokračujte v čítaní článku a dozviete sa účinné tipy, ako zvládnuť PMS a obnoviť svoju fyzickú a duševnú pohodu

 

Čo je PMS alebo predmenštruačný syndróm?

PMS je súbor príznakov, ktoré sa vyskytujú u žien v týždňoch pred menštruáciou. Tieto príznaky sú spôsobené hormonálnymi zmenami, ktoré prebiehajú v tele ženy počas menštruačného cyklu.

 

Fyzické príznaky PMS

- bolesť brucha 

- bolesť chrbta a bolesť hlavy

- únava

- nadúvanie brucha

- citlivosť prsníkov

- akné

- zmeny chuti do jedla, zvýšená chuť do jedla 

- zápcha alebo hnačka

 

Psychické príznaky PMS

- podráždenosť

- úzkosť

- depresia

- zmeny nálady

- poruchy spánku

- nízke sebavedomie

 

 

Prečo dochádza k PMS?

Hlavnou príčinou PMS sú hormonálne zmeny, ktoré prebiehajú v tele ženy počas menštruačného cyklu. Hladiny estrogénu a progesterónu kolíšu a dochádza k ovulácii, čo spúšťa rad fyziologických procesov, ktoré vedú k typickým príznakom PMS.

 

Vplyv estrogénu na PMS

Hladina estrogénu sa zvyšuje pred ovuláciou a po ovulácii prudko klesá. Tento pokles môže viesť k bolestiam hlavy, únave, podráždenosti a zmenám nálady. Estrogén zároveň ovplyvňuje zavodnenie organizmu a jeho pokles môže viesť k nadúvaniu brucha, opuchom končatín a citlivosti prsníkov.

 

Progesterón a jeho vplyv na predmenštruačný syndróm

Progesterón má upokojujúci účinok, ale zároveň môže spôsobovať bolesti brucha, zápchu a akné. V niektorých prípadoch môže byť nízka hladina progesterónu príčinou nepríjemného PMS, ktorý môže viesť aj k silným bolestiam brucha, nepravidelnej menštruácii a zmenám nálad.

 

Dostaňte svoje hormóny do rovnováhy a zmiernite príznaky PMS

PMS a menštruácia sú prirodzenou súčasťou života každej ženy, ale so správnymi doplnkami stravy môžete zmierniť príznaky PMS a prežiť toto obdobie bez nepríjemných príznakov a bolesti. Pre maximálny účinok je nevyhnutné užívať kapsuly pravidelne a dlhodobo

 

MENŠTRUAČNÉ KAPSULE VENIRA

Menštruačné kapsule VENIRA s obsahom 600 mg pivonky a 4 ďalších účinných látok vrátane kardamónu, bubienky a kontryhelu vám pomôžu odstrániť nepríjemné pocity spojené s PMS a menštruáciou. Okrem toho zmierňujú bolesti v podbrušku a minimalizujú náladovosť spojenú s predmenštruačným syndrómom. Kapsuly sú určené pre všetky ženy, ktoré trápi nepravidelná alebo bolestivá menštruácia a nepríjemné príznaky PMS

Ak túžite po harmonickom menštruačnom cykle bez zbytočných bolestí, menštruačné kapsuly sú pre vás jasnou voľbou, pretože boli navrhnuté tak, aby poskytovali ženám podporu v každej fáze cyklu bez ohľadu na vek. Okrem toho vám pomôžu optimalizovať hladinu ženských hormónov v tele, prirodzeným spôsobom upraviť nepravidelný menštruačný cyklus a skoncovať s náladovosťou spojenou s PMS alebo menštruáciou, aby ste mohli celé obdobie menštruácie prežiť v psychickej a fyzickej pohode

 

 

VENIRA KAPSULE PRE HORMONÁLNU ROVNOVÁHU

Kapsule VENIRA pre hormonálnu rovnováhu obsahujú 400 mg extraktu zo zeleného ovsa a 5 ďalších účinných látok vrátane medovky, včelieho peľu a materskej kašičky, ktoré regulujú hladinu progesterónu a estrogénu v tele a pomáhajú tak ženám, ktoré trpia hormonálnou nerovnováhou, napríklad po ukončení užívania antikoncepcie. Zároveň majú pozitívny vplyv na zdravú funkciu reprodukčného systému a prispievajú k emocionálnej rovnováhe u žien. 

Ak trpíte veľkými výkyvmi nálad spôsobenými hormonálnou nerovnováhou a necítite sa najlepšie, tento doplnok stravy je určený práve pre vás, pretože obsahuje 6 účinných látok, ktoré pomáhajú pri výkyvoch nálad, nespavosti, únave a nedostatku energie

Kapsule si poradia aj s akné, ktoré je spôsobené rozbúrenými hormónmi, a pomôžu aj vtedy, ak bojujete s hormonálnymi poruchami, ako je napríklad syndróm polycystických vaječníkov. Prírodné kapsule VENIRA budú bojovať aj proti návalom horúčavy, stresu a pocitom napätia či podráždenosti. Výživový doplnok je navyše obohatený o včelí peľ, ktorý je účinným pomocníkom pri problémoch s reprodukčným zdravím.

 

 

Ďalšie doplnky stravy, ktoré môžu pomôcť v boji proti PMS

Kapsule na menštruáciu a hormonálnu rovnováhu sú navrhnuté tak, aby obsahovali všetky potrebné vitamíny a účinné látky pre optimálnu hladinu hormónov v tele a zároveň podporovali hladší priebeh PMS a menštruačného cyklu, ale môžete vyskúšať aj bylinu maca peruánská, ktorá pomáha stabilizovať hormóny, regulovať ich optimálnu rovnováhu počas menštruácie a môže byť účinná aj počas menopauzy

Ďalšou účinnou bylinkou je ashwagandha, ktorá znižuje stresové hormóny a môže zmierniť príznaky PMS, ako sú bolesti alebo nespavosť. Dbajte tiež na dostatočný prísun horčíka, ktorý môže pomôcť zmierniť nadúvanie a ďalšie príznaky PMS.

Je dôležité poznamenať, že pre správny účinok je dôležité užívať všetky uvedené produkty dlhodobo a pravidelne

 

6 tipov na boj proti PMS

Kapsuly VENIRA na menštruáciu a hormonálnu rovnováhu sú skvelou voľbou v boji proti nepríjemným dôsledkom hormonálnej nerovnováhy a sú vyvinuté presne tak, aby pomohli ženám znížiť nepríjemné pocity spojené s menštruačným cyklom. Existujú však aj iné spôsoby, ako podporiť hladký priebeh PMS a celého menštruačného cyklu, preto vyskúšajte nasledujúcich 6 tipov na boj s nepríjemným PMS a sledujte, ako ovplyvnia vaše telo.

 

1. Spite, relaxujte a nestresujte sa

Jedným z najdôležitejších nástrojov v boji proti PMS je relaxácia, pretože stres a úzkosť zhoršujú príznaky PMS, preto je dôležité naučiť sa relaxovať a nájsť pokoj mysle a tela. Relaxácia tiež pomáha znižovať hladinu stresových hormónov, ako je kortizol, ktorý ovplyvňuje závažnosť príznakov PMS

Napnuté svaly môžu viesť k bolestiam brucha a chrbta, preto je dôležité praktizovať relaxačné techniky, ako je joga alebo strečing, ktoré pomáhajú uvoľniť svaly, zmierniť bolesť a pomáhajú vám ľahšie a hlbšie zaspať. Relaxácia zároveň podporuje tvorbu hormónov šťastia, ako sú serotonín a dopamín, ktoré zlepšujú náladu a zmierňujú úzkosť a podráždenosť.

Okrem jogy, meditácie, teplého kúpeľa, počúvania hudby alebo prechádzky v prírode zkúste kapsule pre ženskú harmoniu, ktoré sú presne navrhnuté tak, aby pozitívne pôsobili na zníženie stresu, podporovali relaxáciu a uvoľnenie mysle u žien. 

 

2. Pokúste sa hýbať

Pravidelná fyzická aktivita pomáha zmierniť bolesť, zlepšuje náladu a podporuje celkové zdravie. Zamerajte sa na aeróbne cvičenie, ako je chôdza, beh, plávanie alebo tanec. Aj ľahký pohyb, napríklad strečing alebo joga, vám môže pomôcť cítiť sa lepšie.

Bolo preukázané, že pobyt v prírode pôsobí relaxačne a antidepresívne, preto sa vyberte na prechádzku do parku alebo lesa a spojte príjemné s užitočným.

 

3. Pozor na kofeín

Kofeín stimuluje nervový systém a môže zhoršiť úzkosť, podráždenosť a výkyvy nálad, ktoré sú typické pre PMS, a zároveň zhoršiť nespavosť, ktorá je u žien s PMS bežná. Konzumácia kofeínu môže viesť k dehydratácii, ktorá zhoršuje kŕče a bolesti brucha. Snažte sa obmedziť pitie kávy, čaju, koly a iných nápojov s obsahom kofeínu. Ak si neviete predstaviť deň bez kávy, skúste ju nahradiť bezkofeínovou verziou alebo bylinkovými čajmi.

 

4. Vyhýbajte sa alkoholu

Alkohol môže zhoršiť úzkosť, podráždenosť a zmeny nálad, ktoré sú typické pre PMS. Zároveň narúša spánkový režim, zhoršuje bolesti brucha a zhoršuje predmenštruačné akné, preto je najlepšie sa alkoholu v období pred menštruáciou úplne vyhnúť.

 

 

5. Pite veľa vody a bylinkových čajov

Dostatočný príjem tekutín pomáha hydratovať telo a zmierniť príznaky PMS, ktoré sú spojené s dehydratáciou. Voda a bylinkové čaje pomáhajú uvoľniť svaly a zmierniť bolesti brucha a kŕče

Snažte sa denne vypiť aspoň 2 litre vody. Môžete so sebou nosiť fľašu s vodou a piť ju počas celého dňa.

Vyskúšajte bylinky s upokojujúcimi účinkami, napríklad harmanček, levanduľu, medovku, mätu piepornú, valeriánu alebo valeriánu, ktoré patria medzi bylinky s upokojujúcimi a relaxačnými účinkami. Pripravte si bylinkové čaje z čerstvých byliniek alebo si kúpte sušené bylinky v lekárni alebo obchode so zdravou výživou. 

Vyhýbajte sa sladkým nápojom, ako sú limonády a džúsy, obsahujú veľa cukru, ktorý môže zhoršiť príznaky PMS.

 

6. Obmedzte soľ

Nadmerný príjem soli vedie k zadržiavaniu vody v tele, čo môže spôsobiť opuchy, zväčšenie brucha a celkový pocit ťažoby. Soľ zvyšuje krvný tlak, čo môže zhoršiť bolesti hlavy a únavu, ktoré sú typické pre PMS. Dbajte na to, koľko soli denne skonzumujete. Odporúčaný denný príjem soli pre dospelých je 5 gramov, ale v ideálnom prípade by sme sa mali držať skôr okolo 3 gramov.

Zníženie príjmu soli je dôležité pre vaše celkové zdravie a pohodu a môže výrazne pomôcť zmierniť príznaky PMS. Prechod na stravu s nízkym obsahom soli môže trvať určitý čas, ale s trochou úsilia to zvládnete. Nebojte sa experimentovať s rôznymi bylinkami a koreninami, aby ste našli chutné a zdravé alternatívy soli.

 

Čo si z článku vziať?

Predmenštruačný syndróm alebo PMS je súčasťou ženského cyklu a sprevádza ho množstvo nepríjemných fyzických a psychických príznakov. Na úľavu od príznakov PMS a hladší priebeh menštruačného cyklu vyskúšajte kapsule VENIRA menštruácia, ktoré vám pomôžu zabezpečiť harmonický menštruačný cyklus bez zbytočných bolestí. Spoľahnúť sa môžete aj na kapsuly VENIRA na hormonálnu rovnováhu, ktoré uvedú vaše hormóny do optimálnej rovnováhy a pomôžu zastaviť výkyvy nálad a dodajú vám dostatok energie na zvládnutie nielen celého menštruačného cyklu.

Okrem pravidelného užívania prírodných doplnkov môžete vyskúšať aj ďalšie tipy, ako si dopriať dostatok odpočinku, pohybu, vyhýbať sa nadmernému množstvu alkoholu, kofeínu a soli a piť vodu a bylinkové čaje. PMS môže ženám znepríjemňovať život, ale pomocou vyššie uvedených tipov sa vám môže podariť zvládnuť jeho príznaky, aby ste mohli zažiť pokojnejší a pohodlnejší menštruačný cyklus.

Nezabúdajte, že každá žena je iná a to, čo funguje na jednu ženu, nemusí fungovať na inú. Experimentujte s rôznymi tipmi a nájdite ten, ktorý vám bude najlepšie vyhovovať. Ak máte závažné a vyčerpávajúce príznaky PMS, ktoré ovplyvňujú váš bežný život, neváhajte sa obrátiť aj na svojho lekára.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.