• Práve teraz máme zľavy na všetko + darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme zľavy na všetko + darček

Ako správne použiť šampón, kondicionér a masku na vlasy. Nerobte to zle

Správna starostlivosť o vlasy je základom pre ich zdravý vzhľad a silu. Aj keď sa môže zdať, že použitie šampónu, kondicionéra a masky na vlasy je jednoduchou záležitosťou, mnoho ľudí tieto produkty používa nesprávne, čo môže viesť k poškodeniu vlasov a strate ich prirodzenej krásy. Tento článok vás prevedie správnym postupom pri používaní týchto základných vlasových produktov, aby ste dosiahli maximálny účinok a mali zdravé a krásne vlasy.

 

1. Najprv použite šampón

Použitie šampónu je základným krokom v každej vlasovej starostlivosti. Jeho hlavným účelom je odstrániť nečistoty, prebytočný maz a zvyšky stylingových produktov z vlasov a pokožky hlavy. Bez dôkladného umývania šampónom môžu vlasy stratiť svoj lesk, objem a zdravý vzhľad.

 

Ako správne používať šampón?

Pred použitím šampónu vlasy dôkladne navlhčite teplou vodou. To pomôže otvoriť vlasovú kutikulu a umožní šampónu lepšie preniknúť do vlasov a pokožky hlavy. Na krátke vlasy stačí množstvo veľkosti mince, pre dlhšie vlasy použite väčšie množstvo. Pred aplikáciou šampónu na pokožku hlavy ho najskôr rozotrite v dlaniach.

Naneste šampón na pokožku hlavy a jemne ju masírujte končekmi prstov, aby ste stimulovali krvný obeh a dôkladne odstránili nečistoty. Dĺžky vlasov sa prirodzene očistí pri oplachovaní šampónov. Aplikáciou šampónu do celej dĺžky vlasov môže negatívne ovplyvniť ich kvalitu. Nezabudnite vlasy dôkladne opláchnuť teplou vodou, pretože zvyšky šampónu môžu spôsobiť svrbenie, podráždenie pokožky hlavy a stratu lesku.

 

 

Aký šampón zvoliť?

1. Proti vypadávaniu vlasov

Šampóny proti vypadávaniu vlasov použite v prípade, že vás trápi nadmerné vypadávanie vlasov a chcete zastaviť ich vypadávanie. V prípade, že chcete svojim vlasom dodať ešte väčšiu výživu a starostlivosť, použite šampón proti vypadávaniu vlasov s kolagénom, ktorý nielen zastaví vypadávanie vlasov, ale aj im dodá potrebnú výživu.

O najlepších produktoch proti vypadávaniu vlasov sa viac dozviete v našom predchádzajúcom článku.

 

2. Pre podporu rastu vlasov

Trápia vás oslabené, riedke a nekvalitné vlasy, ktoré majú navyše tendenciu vypadávať? V tom prípade vyskúšajte prírodné šampóny na podporu rastu vlasov, ktoré sú vhodné pre všetkých mužov aj ženy, ktorí nie sú spokojní so súčasnou kvalitou a hustotou svojich vlasov.

 

3. Proti lupinám

Lupiny dokážu poriadne potrápiť. Nielen že nepríjemne svrbí, ale tiež nie sú esteticky páčivé a spôsobujú aj psychické problémy v podobe zníženého sebavedomia. Povedzte lupinám zbohom a začnite používať šampóny proti lupinám, ktoré znižujú tvorbu suchých i mastných lupín a hĺbkovo odstraňuje nečistoty z vlasovej pokožky.

Chcete sa dozvedieť o ďalších tipoch na zbavenie sa lupín prírodnou cestou? V tom prípade si prečítajte náš predchádzajúci článok.

 

4. Proti šedinám

Máte hnedé vlasy so sklonmi k šediveniu a chcete neutralizovať šedé tóny svojich vlasov? V tom prípade je pre vás ideálny šampón proti šedinám, ktorý osviežuje prirodzenú farbu vašich vlasov a šetrne umyje pokožku hlavy vrátane vlasových vlákien.

 

5. Pre mastné vlasy

Niektoré vlasy majú sklony k nadmernému masteniu. Je to aj váš problém? Vyskúšajte šampón pre mastné vlasy, ktorý pomáha odstraňovať prebytočný maz z vlasovej pokožky a eliminuje tvorbu kožného mazu na minimum. Pravidelne používajte šampón na mastné vlasy a užívajte si život bez mastných vlasov.

 

6. Pre objem

Väčšina z nás túži po vlasoch podobných leví hrivo - hustých a objemných. Pokiaľ vás trápia zľahnuté vlasy bez objemu, začnite používať prírodný šampón pre objem vlasov, ktorý vlasom dodá potrebný objem, hebkosť a lesk. Povedzte stop unaveným vlasom bez života a užívajte si pocit objemnej hrivy.

 

7. Pre kučeravé vlasy

Kučeravé vlasy si žiadajú špeciálnu starostlivosť v podobe špeciálneho šampónu pre vlnité kadere, ktorý ovládne vaše kučery a podčiarkne ich prirodzenú štruktúru. Dostaňte svoje kučery pod kontrolu a poskytnite im starostlivosť, ktorú potrebujú.

 

 

2. Nasleduje kondicionér

Kondicionér slúži na hydratáciu a uzavretie vlasovej kutikuly po umytí šampónom. Pomáha udržať vlasy mäkké, lesklé a ľahko rozčesateľné. Použitie kondicionéra je nevyhnutné na ochranu vlasov pred vonkajšími vplyvmi a lámaním.

 

Ako správne používať kondicionér?

Po umytí šampónom vlasy zľahka osušte uterákom, aby boli len vlhké, nie mokré. Prebytočná voda by mohla zriediť kondicionér a znížiť jeho účinnosť. Použite množstvo kondicionéra zodpovedajúce dĺžke a hustote vašich vlasov. Na krátke vlasy stačí malé množstvo, na dlhé a husté vlasy použite viac.

Kondicionér aplikujte predovšetkým na dĺžky a končeky vlasov, kde sú vlasy najviac suché a náchylné na poškodenie. Vyhnite sa aplikácii na pokožku hlavy, aby vlasy nestratili objem a nemastili sa. Nechajte kondicionér pôsobiť aspoň 2–3 minúty. Táto doba umožní vlasom absorbovať potrebné živiny a hydratáciu. Vlasy dôkladne opláchnite studenou alebo vlažnou vodou, ktorá pomôže uzavrieť kutikulu a dodá vlasom lesk.

 

Aký kondicionér zvoliť?

1. Klasický

Hľadáte kondicionér, ktorý je vhodný pre všetky typy vlasov, vaše vlasy skutočne vyživí a zanechá ich hebké a lesklé? V tom prípade je venira kondicionér to pravé priamo pre vás. Jeho unikátna receptúra s výťažkami z prírodných ingrediencií preniká hlboko do vlasového vlákna, hydratuje ich a dodáva im potrebné živiny. Zabudnite na suché a poškodené vlasy. S naším kondicionérom budú vaše vlasy plné života a lesku.

 

2. S kolagénom

Chcete, aby vaše vlasy vyzerali mladšie a plné života? Kondicionér s kolagénom vám pomôže tento cieľ dosiahnuť. Kolagén, prirodzená súčasť našich vlasov, s vekom ubúda a práve kondicionér s kolagénom ho vlasom znovu navracia, čím ich vyživuje a spevňuje. Vaše vlasy budú vyzerať hustejšie, hladšie a budú sa ľahko rozčesávať. Doprajte si luxusnú starostlivosť s kondicionérom s kolagénom a užite si pocit zdravých a krásnych vlasov.

 

3. Pre kučeravé vlasy

Ak máte prírodnú alebo trvalú onduláciu, viete, aká dôležitá je správna hydratácia a definícia kučier. Venira kondicionér pre kučeravé vlasy je špeciálne vyvinutý pre vaše jedinečné potreby. Jeho bohatá formula s prírodnými olejmi preniká hlboko do vlasového vlákna, poskytuje intenzívnu hydratáciu a pomáha definovať každý kučer. Zabudnite na suché a nepoddajné vlasy. S kondicionérom Venira budú vaše kučery pružné, lesklé a plné života.

 

4. Bezoplachový

Trápi vás problémy s rozčesávaním vlasov a potrebujete rýchlu a účinnú pomoc? Bezoplachový kondicionér v spreji je ideálny pre rýchlu a účinnú výživu vlasov, revitalizáciu vlasových vlákien a hydratáciu vlasov. Navyše ho môžete použiť kedykoľvek a kdekoľvek, čo určite oceníte.

 

 

3. Masku nakoniec

Maska na vlasy poskytuje hlbokú regeneráciu a výživu, ktorú bežný kondicionér nedokáže zaistiť. Je ideálny pre suché, poškodené alebo chemicky ošetrené vlasy, ktoré potrebujú intenzívnu starostlivosť.

 

Ako správne používať masku na vlasy?

Masku aplikujte na čisté, umyté vlasy, čím pomôžete vlasom absorbovať všetky živiny z masky. Použite dostatočné množstvo, najmä ak máte dlhšie alebo poškodené vlasy. Zamerajte sa hlavne na dĺžky a končeky. Nechajte masku pôsobiť aspoň 5-10 minút. Pre ešte intenzívnejší účinok môžete vlasy zabaliť do uteráka alebo použiť sprchovú čiapku. Po uplynutí doby vlasy dôkladne opláchnite vlažnou vodou, kým nie sú úplne zbavené masky. Masku používajte podľa svojich individuálnych potrieb, odporúčame však masku používať 2x týždenne.

 

Akú masku zvoliť?

1. Regeneračnú

Chcete vrátiť svojim vlasom život a obnoviť ich kvalitu? Regeneračná maska Regeneračná maskaje presne to, čo hľadáte. Jej intenzívna formula s výživnými látkami preniká hlboko do vlasového vlákna, regeneruje poškodené časti a obnovuje prirodzenú štruktúru vlasov. Rieši problémy ako sú suché, lámavé a rozstrapkané končeky. Vlasy budú po použití mäkšie, hladšie a žiarivejšie ako kedykoľvek predtým.

 

2. Pre lesk a hebkosť

Túžite po zdravom a oslnivom vzhľade svojich vlasov, ktoré budú hebké na dotyk? V tom prípade je pre vás vhodná maska na vlasy pre lesk a hebkosť, ktorá prenikne až do hĺbky vašich vlasov a zanechá ich lesklé a zamatovo hebké.

 

3. Vyživujúcu

Túžite po intenzívnej starostlivosti a revitalizácii svojich vlasov? Vyživujúca maska na vlasy je obohatená o vysoko účinné prírodné zložky, ako sú keratín, kolagén a rastlinné oleje, ktoré prenikajú hlboko do vlasového vlákna a poskytujú mu potrebnú výživu a hydratáciu. Pravidelným používaním masky docielite výrazné zlepšenie kvality vlasov – budú pevnejšie, pružnejšie a plné života. Vaše vlasy získajú zdravý, žiarivý vzhľad, ktorý vydrží.

 

 

Zaujímavosti o umývaní vlasov

1. Vlasové šampóny, ako ich poznáme dnes, sú relatívne novým vynálezom. V minulosti sa vlasy umývali iba mydlom alebo špeciálnymi bylinnými zmesami. Šampónovanie sa stalo bežnou praxou až v polovici 20. storočia, ale pôvodne bolo považované za luxus dostupný iba vyšším spoločenským vrstvám.

2. Pri dlhodobom používaní rovnakého šampónu si vlasy môžu zvyknúť na jeho zloženie, čo môže viesť k zníženiu jeho účinnosti. Preto je dobré šampóny občas striedať, aby vlasy dostali novú dávku rôznych aktívnych látok.

3. Vedeli ste, že by ste si vlasy mali umývať šampónom dvakrát? Prvé umývanie odstráni povrchové nečistoty, maz a zvyšky stylingových prípravkov, zatiaľ čo druhé umývanie sa zameriava na dôkladné čistenie vlasovej pokožky a vlasov. Táto metóda je obzvlášť vhodná pre ľudí s mastnou pokožkou hlavy alebo pre tých, ktorí používajú mnoho stylingových produktov.

4. V minulosti ľudia používali rôzne neobvyklé prísady na umývanie vlasov, vrátane piva, koňaku alebo dokonca vajec. Tieto prísady mali vlasy vyživiť a dodať im lesk. Dnes sa podobné techniky vracajú vo forme prírodných masiek na vlasy.

 

Čo si z článku odniesť?

Správne používanie šampónu, kondicionéra a masky na vlasy je kľúčom k zdravým, lesklým a krásnym vlasom. Každý z týchto produktov má svoju špecifickú funkciu, ktorá prispieva k celkovej starostlivosti o vlasy. Dodržiavaním správneho postupu pri ich aplikácii môžete zaistiť, že vaše vlasy budú vyzerať zdravo a vy sa tak budete cítiť skvele každý deň. Nepodceňujte význam jednotlivým krokom v starostlivosti o vlasy a venujte im starostlivosť, ktorú si zaslúži.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.