• Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme dopravu zadarmo + darček

Ako bojovať proti striám v tehotenstve a po pôrode?

Strie, nepríjemné fialové alebo biele jazvy, trápia mnohé ženy nielen počas tehotenstva a po pôrode. Vznikajú v dôsledku rýchleho natiahnutia kože a bohužiaľ sa ich nedá úplne zbaviť. Existuje však mnoho spôsobov, ako zabrániť ich vzniku a znížiť ich viditeľnosť. V tomto článku sa dozviete niekoľko účinných a efektívnych tipov na boj proti striám, ktoré vznikajú v dôsledku tehotenstva a pôrodu.

 

Čo sú strie a ako vznikajú?

Strie sú bohužiaľ bežným problémom, s ktorým sa stretáva mnoho žien počas tehotenstva a po pôrode. Vznikajú v dôsledku rýchleho natiahnutia kože a môžu sa objaviť na bruchu, bokoch, stehnách, prsiach a iných častiach tela. Hoci strie nie sú zdraviu nebezpečné, môžu pôsobiť kozmeticky rušivo a spôsobovať psychické ťažkosti.

 

Tehotenstvo a vznik strií

Koža sa skladá z vrstiev kolagénu a elastínu. Počas tehotenstva sa v dôsledku hormonálnych zmien a rastu dieťaťa v maternici tieto vrstvy rozťahujú a pri príliš rýchlom rozťahovaní sa kolagénové a elastínové vlákna trhajú a vznikajú strie.

Najčastejšie sa strie tvoria na bruchu, bokoch, stehnách, prsiach a zadku. Miesta a závažnosť strií sa individuálne líšia a závisia od mnohých faktorov, ako sú genetika, rýchlosť rastu bruška, vek matky a celkový stav pokožky.

 

 

A čo strie v tehotenstve a po pôrode?

Pri vzniku strií zohráva dôležitú úlohu genetika. Niektoré ženy sú náchylnejšie na ich vznik, a preto musia venovať zvýšenú pozornosť ich prevencii. Čo môžete urobiť, aby ste predišli vzniku strií alebo zlepšili ich vzhľad? Tu je 6 tipov na výrobky, ktoré sa stanú vaším spojencom pri prevencii alebo redukcii strií

1. Dodávajte telu kolagén pre pokožku, vlasy a nechty

Špeciálne pre tehotné a dojčiace mamičky sme vyvinuli jeden z najsilnejších kolagénových nápojov na trhu v špeciálnej verzii s príchuťou jablka, marhule alebo maliny, ktorý obsahuje 500 mg 100 % bioaktívneho hydrolyzovaného kolagénu v každej dennej dávke a 11 ďalších účinných látok (vrátane kyseliny hyalurónovej a vitamínu C). Tento výrobok odporúčame, ak túžite po pevnejšej, pružnejšej a dokonale hydratovanej pleti. Okrem toho kolagén pomôže redukovať vrásky, zastaviť nadmerné vypadávanie vlasov a znížiť štiepenie a lámanie nechtov

 

2. Kozmetické prípravky, oleje alebo krém na strie v tehotenstve a po pôrode 

Pravidelná hydratácia pokožky je v boji proti striám kľúčová. Používajte kvalitné hydratačné krémy a oleje dvakrát denne, najlepšie po sprche alebo kúpeli, keď je pokožka najviac priepustná. Na boj proti striám si môžete vybrať z olejov, krémov alebo masiel, ale keďže potreby každej ženy sú iné, vyberte si výrobky podľa svojich individuálnych potrieb

 

VENIRA krém proti striám s vôňou malín

Krém obsahuje účinnú látku LIFTONIN®-XPERT ECO a 25 ďalších účinných látok (vrátane glycerínu a retinylu), je úplne prírodný a viditeľné účinky môžete pozorovať už po 2 mesiacoch pravidelného používania. Preniká do hlbších vrstiev pokožky, stimuluje tvorbu vlastného kolagénu, čím pomáha predchádzať vzniku strií a tiež pomáha zlepšiť vzhľad jaziev, ak ich už máte. Zanecháva pokožku hladkú, hydratovanú a pružnú, čo je žiaduce pri prevencii vzniku strií

 

VENIRA olej pre tehotné a dojčiace matky proti striám

Tento olej s vôňou japonských jahôd obsahuje účinné látky Emolid CC a 16 ďalších zložiek vrátane niekoľkých prospešných olejov a je špeciálne vyvinutý pre potreby tehotných a dojčiacich žien. Zabraňuje nepríjemnému pnutiu pokožky, predchádza vzniku strií a znižuje ich viditeľnosť. Zlepšuje pružnosť pokožky, poskytuje jej dlhotrvajúcu hydratáciu a je vhodný pre rastúce bruško a prsia.

 

Mandľový olej

Pravidelné používanie mandľového oleja vašu pokožku zregeneruje, vyživí a zanechá ju pružnú a elastickú. Je ideálny na zníženie viditeľnosti strií, ale jeho hydratačné a regeneračné vlastnosti tiež pomáhajú predchádzať ich vzniku

 

Slivkový olej

Slivkový olej sa stane vaším spojencom v boji proti tehotenským striám, pretože obsahuje omega mastné kyseliny, ktoré pôsobia ako hydratačný elixír, a vďaka vysokému obsahu vitamínov A, E, B, draslíka a horčíka vyhladí, upokojí a zjemní vašu pokožku

 

Olej z nechtíka lekárskeho

VENIRA BIO nechtíkový olej obsahuje výťažok z kvetov nechtíka lekárskeho a 2 ďalšie účinné látky (vrátane vitamínu E) a má antioxidačné a hydratačné vlastnosti, ktoré upokojujú pokožku a zjemňujú suché miesta. Je účinný najmä pri odstraňovaní strií a pomarančovej kože, takže je ideálny na starostlivosť o pokožku tehotných žien

 

 

3. Masážou proti striám

Jemná masáž postihnutých oblastí podporuje prekrvenie pokožky a pomáha vstrebávaniu hydratačných krémov a olejov. Stimulovaním krvného obehu prostredníctvom masáže sa do pokožky dostávajú živiny a kyslík, ktoré pomáhajú regenerovať pokožku a prirodzenú produkciu kolagénu a elastínu v tele, ktoré sú dôležité pre pevnosť a pružnosť pokožky, čo pomáha zlepšovať vzhľad strií.

Na pokožku by ste nikdy nemali príliš tlačiť. Najlepšie je používať masážny olej alebo krém, ktorý je špeciálne určený na redukciu strií. Postihnuté miesta masírujte krúživými pohybmi 2 až 3-krát denne. Môžete použiť aj špeciálne masážne nástroje, ako sú valčeky alebo kefy.

Pred masážou olej zohrejte v rukách, aby sa rozpustil a bol tekutejší a príjemnejší na dotyk. Použite dostatočné množstvo oleja, aby bola pokožka klzká a masážne pohyby plynulé. Masírujte končekmi prstov alebo dlaňami a krúživými pohybmi masírujte postihnuté miesta 5 až 10 minút. Na pokožku príliš netlačte, aby ste ju nepoškodili. 

Buďte trpezliví. Výsledky masáže sa neprejavia okamžite. Masírujte pravidelne niekoľko týždňov, kým neuvidíte viditeľné zlepšenie.

 

4. Vyskúšajte peeling

Peeling odstraňuje nerovnosti a hrbolčeky na povrchu pokožky, čím ju robí jemnejšou a hladšou, čo môže viesť k viditeľnému zlepšeniu vzhľadu strií, ktoré sa stávajú menej viditeľnými. Exfoliácia odstraňuje z povrchu pokožky nečistoty a kožný maz, čo umožňuje lepšiu absorpciu prípravkov proti striám do pokožky pre dosiahnutie maximálnej účinnosti.

Frekvencia peelingu závisí od typu pokožky a závažnosti strií. Vo všeobecnosti sa odporúča vykonávať peeling 1 - 2 krát týždenne. V prípade citlivej pokožky môže byť vhodné vykonávať peeling len raz týždenne. Po peelingu pokožku vždy hydratujte krémom alebo olejom.

Pred použitím akéhokoľvek peelingu vždy vyskúšajte na malú oblasť pokožky. To vám pomôže zistiť, či peeling nie je pre vašu pokožku príliš dráždivý. Pri peelingu netlačte na pokožku príliš silno, aby ste ju nepodráždili a nepoškodili. Ak máte citlivú pokožku, poraďte sa so svojím dermatológom, ktorý typ peelingu je pre vás najvhodnejší.

 

 

5. V zdravom tele je krásna pokožka

Jedzte pestrú a vyváženú stravu bohatú na vitamíny C a E, zinok a antioxidanty, ktoré podporujú tvorbu kolagénu a elastínu. Získajte dostatok bielkovín a omega-3 mastných kyselín.

Vitamíny pre tehotné ženy s príchuťou pomaranča a mandarínky, čiernych ríbezlí alebo mučenky sú špeciálne vyvinuté tak, aby poskytovali najlepšiu výživu pre nastávajúce a súčasné mamičky. Komplex vitamínov obsahuje 15 účinných látok vrátane kyseliny listovej, železa a vitamínu B12, prispieva k udržaniu optimálneho stavu kostí, zubov, zraku, nechtov, pokožky a vlasov a pomáha udržiavať normálny neurologický vývoj plodu.

Pravidelne cvičte, ale neprepínajte sa, pretože rovnako dôležitý je dostatok spánku a zvládanie stresu. 

 

 

Čo robiť, ak sa napriek všetkému úsiliu objavia strie?  

Privedenie dieťaťa na svet je pre ženské telo naozaj fyzicky náročné, preto je pochopiteľné, že napriek všetkej snahe a starostlivosti sa niekedy môžu objaviť strie. Strie sú len malou daňou za veľký zázrak zdravého dieťaťa a môžu vám pripomínať všetko, čo ste dosiahli.

Ak vás však strie naozaj trápia a neviete sa ich zbaviť, môžete vyskúšať laserové ošetrenie, ktoré pomôže znížiť viditeľnosť strií a zlepšiť ich štruktúru. Ide o finančne náročnejší zákrok, ktorý však môže byť v závažných prípadoch naozaj účinný. Ďalší lekársky zákrok sa nazýva mikrodermabrázia, ktorá môže pomôcť znížiť viditeľnosť strií a spočíva v obrusovaní vrchnej vrstvy kože jemnými abrazívnymi časticami.

 

Čo si z článku vziať?

Strie v tehotenstve a po pôrode sú bežným javom, ktorý trápi mnohé ženy. Vznikajú v dôsledku rýchleho natiahnutia kože, či už v oblasti brucha, na bokoch, stehnách, zadku alebo prsiach. Hoci neexistuje zázračný liek, ktorý by ich úplne odstránil, existuje mnoho spôsobov, ako predchádzať ich vzniku, znížiť ich výskyt a zlepšiť elasticitu pokožky.

Oleje sú prospešné na prevenciu vzniku strií alebo zlepšenie ich vzhľadu počas tehotenstva a po pôrode. Vyskúšajte olej proti striám pre tehotné a dojčiace matky, ako aj mandľový, slivkový alebo nechtíkový olej, ktorý vám pomôže v boji za zdravú pokožku bez viditeľných jaziev. Postihnuté miesta pravidelne masírujte a používajte peelingy. Dôležité je byť aktívna , zdravo sa stravovať a dbať na dostatok vitamínov pre tehotné, ktoré boli špeciálne vyvinuté tak, aby vám dodali všetky potrebné látky, ktoré vaše telo v tomto náročnom období potrebuje.

Nezabúdajte, že počas tehotenstva a pôrodu musí vaše telo prejsť veľkou fyzickou záťažou, takže je prirodzené, že sa strie objavia aj napriek vašej snahe. Strie sú bežným javom, ktorý má väčšina žien bez ohľadu na vek, hmotnosť alebo výšku, takže sa nimi netrápte a buďte na seba právom hrdé. Strie sú len malou daňou za obrovský dar v podobe zdravého a šťastného dieťaťa.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.