• Práve teraz máme zľavy na všetko + darček k objednávke
  • Vyskúšané produkty, ktoré skutočne fungujú
  • Všetko je skladom, bleskové odoslanie
  • Overené zákazníkmi, bezpečný a spoľahlivý nákup
  • Práve teraz máme zľavy na všetko + darček

10 dôvodov, prečo vyskúšať super greens

Cítite sa unavení, bez energie a bez vitality? Trápi vás tráviace problémy, nafúknuté brucho, oslabená imunita alebo zhoršená pleť? Potom nastal čas, aby ste objavili silu super greens! Tento zelený poklad skrýva neuveriteľné množstvo živín, ktoré majú blahodarné účinky na vaše telo aj myseľ. Prečítajte si tento článok a odhaľte 10 dôvodov, prečo by ste super greens mali zaradiť do svojho jedálnička.

 

Čo sú super greens az čoho sa skladajú?

Jedná sa o prírodný doplnok stravy, ktorý obsahuje zmes 3 zelených superpotravín v BIO kvalite, konkrétne ide o spirulinu, chlorellu a zelený jačmeň. Tieto superpotraviny priaznivo pôsobia na imunitný systém, prispievajú ku kontrole telesnej hmotnosti a starajú sa o zdravú črevnú mikroflóru.

Chlorella má prečisťovacie schopnosti, zvyšuje energiu a eliminuje únavu a vyčerpanie. Zelený jačmeň navyše pôsobí ako antioxidant a podporuje normálnu funkciu pečene a žlčníka. Super greens sú v posledných rokoch tak populárne, pretože okrem superpotravín obsahujú aj ďalšie účinné látky, ktoré prispievajú k celkovému zdraviu organizmu.

 

 

Bohatstvo živín a antioxidantov v super greens

Ako už bolo spomenuté vyššie, super greens sú bohaté na super potraviny v BIO kvalite, ale obsahujú aj ďalšie aktívne látky, ktoré sa postarajú o vašu krásu a zdravie.

Aloe vera je antioxidant slúžiaci na prečistenie celého tela, posilňuje imunitný systém a udržuje normálnu hladinu cukru v krvi. Stará sa o normálny stav pokožky, vlasov a nechtov.

Smotánka lekárska funguje ako prebiotikum a antioxidant slúžiaci na normálne trávenie a činnosť žalúdka a pečene.

Tolica lucerna udržuje optimálnu hladinu cholesterolu v krvi, podporuje sexuálne zdravie a vitalitu a udržuje normálny stav vlasov a nechtov.

Maca peruánska jedná sa o adaptogén, ktorý priaznivo pôsobí na fyzické aj duševné zdravie, vitalitu a energiu, plodnosť a sexualitu.

Vitánia snodárna funguje ako adaptogén podporujúci duševné zdravie, relaxáciu aj omladenie. Eliminuje stres, prispieva ku kvalitnému spánku a prísunu energie. Napomáha k normálnej funkcii reprodukčného aj kardiovaskulárneho systému.

 

 

10 hlavných benefitov super greens

1. Posilňujú imunitný systém

Super greens sú bohatým zdrojom antioxidantov, ktoré chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi alebo nestabilnými molekulami oslabujúce imunitný systém a prispievajúce k rozvoju chronických ochorení.

 

2. Zvyšujú energiu a vitalitu

Cítite sa unavení a chýba vám energia? Super greens obsahujú vitamíny B komplexu, ktoré sú nevyhnutné pre energetický metabolizmus, pomáhajú odbúravať cukry a tuky na energiu, čím redukujú pocity únavy. Zároveň sú bohaté na antioxidanty, ktoré znižujú oxidačný stres, posilňujú imunitu a celkovo zlepšujú vitalitu organizmu.

Naše super greens sa skladajú aj z koenzýmu Q10, ktorý pôsobí ako prírodný antioxidant a nachádza sa v mitochondriách, čo sú "elektrárne" buniek, kde sa vyrába energia. Doplnením koenzýmu Q10 pomocou super greens pomôžete zlepšiť produkciu energie vo vašich bunkách a zvyšujete tak svoju fyzickú výkonnosť.

 

3. Detoxikujú organizmus

Chlorofyl sa dokáže viazať na ťažké kovy a ďalšie škodlivé látky a odvádzať ich z tela, čím súčasne podporujú očistu pečene, čriev a krvi. Super greens obsahujú okrem chlorofylu aj vlákninu, ktorá podporuje trávenie a pomáha regulovať pohyby čriev. Vláknina na seba viaže škodlivé látky a odvádza ich z tela von. Vďaka tomu dochádza k detoxikácii čriev a celého tráviaceho systému.

 

4. Podporujú správne trávenie a zdravie čriev

Venira Super Greens obsahujú vlákninu, prebiotiká a probiotiká, ktoré podporujú zdravé trávenie a posilňujú črevnú mikroflóru. Vláknina reguluje trávenie, prebiotiká slúžia ako potrava pre prospešné baktérie v črevách a probiotiká dopĺňajú prirodzenú črevnú mikroflóru.

 

5. Zatočí s nafúknutým bruchom

Zelený jačmeň a chlorella obsiahnuté v super greens pomáhajú rozkladať potravu a vstrebávať živiny, čo môže mať pozitívny vplyv na zmiernenie plynatosti a pocitu plnosti. Venira super greens obsahujú aj prebiotiká alebo živé kultúry prospešných baktérií, ktoré pomáhajú udržiavať zdravú črevnú mikroflóru a práve tá je kľúčová pre zdravé trávenie a môže pomôcť predchádzať problémom s nafúknutým bruchom.

Spirulina svojimi protizápalovými účinkami znižuje chronický zápal v tráviacom trakte a pomáha eliminovať problémy spojené s trávením, pocitmi ťažkosti a nadúvaním. Super greens navyše obsahujú smotánku lekársku, ktorá svojimi diuretickými účinkami pomáha odvádzať prebytočnú vodu z tela a zmierňuje tak pocit nafúknutého brucha spôsobeného zadržiavaním vody.

 

 

6. Podporujú zdravie pleti a vlasov

Super greens sú bohaté na antioxidanty, ktoré chránia bunky pleti a vlasov pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré vznikajú v organizme ako vedľajší produkt metabolizmu alebo znečistenia ovzdušia a môžu poškodzovať bunky v tele, čím môže dochádzať k predčasnému starnutiu pleti, tvorbe vrások a vypadávaniu.

Antioxidanty neutralizujú voľné radikály a chránia tak pleť a vlasy pred ich negatívnym vplyvom. Chlorofyl obsiahnutý v super greens okrem toho, že dodáva zelenú farbu, taktiež čistí pleť od nečistôt a toxínov a podporuje jej zdravý vzhľad.

 

7. Chráni vaše srdce a cievy

Vedeli ste, že super greens obsahujú látky, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi? Vysoká hladina cholesterolu v krvi je ďalším rizikovým faktorom srdcových chorôb. Užívaním super greens pomáhate znižovať hladinu cholesterolu v tele a tým predchádzať riziku vzniku týchto ochorení. Navyše obsahujú aj antioxidanty, ktoré sú zodpovedné za zdravie ciev, zlepšovaním ich funkcie a znižovaním rizika srdcových chorôb alebo cievnych mozgových príhod.

 

8. Zlepšujú náladu a psychickú pohodu

Venira super greens s príchuťou zeleného jablka sú bohaté na vitamíny skupiny B, ktoré sú dôležité pre syntézu a funkciu serotonínu a dopamínu, ktoré ovplyvňujú náladu, pocity šťastia, motiváciu, úzkosť, spánok a pomáhajú znižovať stres. Napríklad vitamín B5 zohráva veľkú úlohu v produkcii kortizolu, stresového hormónu, a jeho dostatok pomáha eliminovať stres vrátane jeho vplyvu na náladu.

 

9. Podporujú pri chudnutí

Greensy obsahujú vlákninu, ktorá spomaľuje trávenie a na dlhšiu dobu vás zasýti, čo vám môže pomôcť jesť menej a mať kontrolu nad kalorickým príjmom. Zelený čaj obsiahnutý v tomto prírodnom doplnku stravy, môže podporiť zrýchlenie metabolizmu, čím sa zvyšuje spaľovanie kalórií.

 

10. Ľahko ich zakomponujete do jedálnička

Super greens môžete jednoducho zmiešať s vašim obľúbeným nápojom napríklad s džúsom, ľadovým čajom alebo ho pridať do smoothie. Keďže sa jedná o super greens s príchuťou zeleného jablka, sú vhodné na zakomponovanie do sladkých receptov, či už pečených alebo nepečených.

 

Ako super greens uživať?

Jednu odmerku VENIRA super greens stačí nasypať do prázdneho pohára, zaliať 200 ml chladnej vody a dôkladne premiešať. Následne tento zelený super drink vypite. Užívať ich môžete kedykoľvek počas dňa, pre dodanie maximálnej energie po celý deň ich však odporúča užívať v ranných hodinách.

 

 

S čím kombinovať super greens?

Pokiaľ patria instantné nápoje k vašim favoritom, potom vám odporúčame siahnuť aj po VENIRA PREMIUM kolagénovom drinku pre vlasy, nechty a pleť. Vďaka obsahu 8 000 mg 100% bioaktívneho hydrolyzovaného kolagénu v každej dennej dávke patrí k najsilnejším kolagénovým drinkom, ktoré môžete na súčasnom trhu zaobstarať!

 

Tipy na 2 recepty so super greens

Super greens zmrzlina

V mixéri zmiešajte 2 mrazené banány, 1 odmerku venira super greens, 100 ml mandľového mlieka a môžete pridať aj 1 lyžičku chia semienok. Všetko rozmixujte do hladka, zmes dajte do mrazničky aspoň na dve hodiny a pred podávaním môžete zmrzlinu ozdobiť orieškami, lyo ovocím alebo kokosom.

 

Letné zelené smoothie

Do mixéra vložte 1 banán, 1 zelené jablko, 100 g špenátu, 200 ml vody alebo mlieka, lyžičku medu a 1 odmerku super greens s príchuťou zeleného jablka. Všetko rozmixujte, nalejte do pohára s ľadom a vypite. Na zdravie!

 

6 zaujímavostí o super greens

1. História konzumácie super greens siaha až do staroveku. Aztékovia a Inkovia konzumovali spirulinu a chlorellu, zatiaľ čo v Číne sa mladý jačmeň používal v medicíne po tisíce rokov.

2. Super greens obsahujú širokú škálu vitamínov, minerálov, antioxidantov a ďalších fytonutrientov, ktoré sú nevyhnutné pre zdravé fungovanie organizmu. Jedna odmerka super greens vám môže poskytnúť ekvivalent živín z niekoľkých porcií zeleniny.

3. Spirulina je druh riasy, ktorý rastie v jazerách s vysokým obsahom solí po celom svete. Vedeli ste ale, že sa pestuje aj na Medzinárodnej vesmírnej stanici ako zdroj potravy pre astronautov?

4. Zelený jačmeň obsiahnutý v super greens bol obľúbený už v starovekom Egypte. Považovali ho za taký vzácny, že ho pili iba faraóni a najvyššia kasta.

5. Spirulina sa používa aj v umení! Niektorí umelci ju používajú ako farbivo na maľovanie obrazov a výrobu sôch.

6. Vzhľadom na rastúcu svetovú populáciu a tlak na životné prostredie sa super greens stávajú stále dôležitejším zdrojom potravy, pretože sú bohaté na živiny, udržateľné a ľahko sa pestujú, čím predstavujú sľubnú cestu k zaisteniu potravinovej bezpečnosti v budúcnosti.

 

Čo si z článku odniesť?

Pokiaľ ste doteraz váhali, či dať super greens šancu, už nemusíte. Látky obsiahnuté v tomto doplnku stravy majú priaznivé účinky na váš organizmus. Starajú sa o posilnenie imunitného systému, zlepšenie imunity, zvýšenie energie a vitality, zlepšenie trávenia a elimináciu nafúknutého brucha, podporu chudnutia alebo zlepšenie nálady a psychickej pohody. Vybrať si môžete zo super greens vo forme praktických vrecúšok vhodných na cesty alebo dóz s odmerkou.

Vďaka ich lahodnej príchuti zeleného jablka sú ideálne na zakomponovanie do vašich obľúbených nápojov či sladkých receptov. Vyskúšajte super greens zmrzlinu alebo zelené smoothie. Ste pripravení pocítiť všetky benefity super greens na vlastnej koži?

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.